Hopaa: ce zvonuri interesante tropăie de câteva zile prin politichia de Bahlui!

joi, 09 mai 2024, 03:00
1 MIN
 Hopaa: ce zvonuri interesante tropăie de câteva zile prin politichia de Bahlui!

Cu numai cîteva zile înaintea începerii oficiale e campaniei electorale, prin anumite medii politice de Bahlui dă din coate cu mare discreție un zvon tare interesant, stimați telespectatori și simpatice telespectatorițe.

Cică prin zona partidoiului ieșean vorbește lumea mai informată că premierul și prezidentul Ciolacu ar fi spus parlamentarilor și factorilor de decizie locali să se abțină, după alegerile locale, să facă vreo alianță cu liberalii lui Mihăiță în conțilul local.

Iar motivul invocat de jupânul ăl mare ar fi, zice-se, că la Iași ar urma să aibă loc, nu mult după scrutinul din 9 iunie, alte alegeri, pentru premărie. Alegeri în care partidoiul, care se va fi ținut departe de Mihăiță, să intre în noua campanie mai curat, mai uscat.

Hopaa: oare știe jupânul ăl mare ceva ce nu știe tăt boborul politic de la Iași despe viitorul lui Mihăiță?

Oare, bată-l să-l bată, să fie vorba de plecarea aia ca hambasador la Israel, despre care s-a tot vehiculat? Sau să fie oare vorba de chestiunea aia la care vă gândiți și voi că ne gândim și noi? Hmmm: piei, Satană!

Problemă neașteptată pentru auriștii ieșeni, din zona aurarilor romi

Încă una electorală pe astăzi, ca să începem cu bine campania. Cică ar fi enervare mare pe capul unor lideri aurari din județ pe motiv că o anume grupare disidentă de rromi le-ar face concurență la limita loialității.

Aceștia au pus pe picioare o formațiune numită Alianța pentru Unirea Rromilor, iar sigla partidului este AUR, având zicese depuse liste în comune de prin Iași, ba chiar și candidați la premărie, precum la Grajduri, acolo unde, așa cum știți, viețuiește o importantă comunitate rromă ce, în alte condiții politice, era public captiv al auriștilor lui Simion.

Interesantă mutarea, mai ales că sigla asta a ajuns prin unele locuri în fața AUR, pe listele trase la sorți. Deh, vorba sloganului acestui nou partid: „Fă bine!” Asta, adicătelea, ca să nu faci rău…

De ce a fost chemat, în realitate, Klaus Iohannis la Casa Albă?

Scurt pe doi la final și despre ce se aude neoficial referitor la vizita lui Iohannis în SUA. De fapt, după cum spune un bun cunoscător, Biden l-a primit pe al nostru, dar mai curând cică l-a convocat, ca să-l convingă să dea Ucrainei rapid un sistem Patriot funcțional.

Klaus al nostru, cum ați văzut și la teve, a dat-o la întors: să discutăm, să vedem ce spune CSAT etc. Gurile rele zic însă că el a negociat una-alta, dar i s-a spus din start că șefia NATO e dată.

În altă ordine de idei, tot de la știri iată și contextul: președintele Chinei a fost primit cu aplauze și steaguri la Belgrad, de unde se duce în Ungaria, ambele țări prietene cu Rusia. Cam despre asta vorbim.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii