Prima zi oficială de campanie: au început deja scandalurile de la bani. Situațiunea de la Iași, partid cu partid

vineri, 10 mai 2024, 03:00
1 MIN
 Prima zi oficială de campanie: au început deja scandalurile de la bani. Situațiunea de la Iași, partid cu partid

Nici bine nu a început oficial campania electorală, astăzi de la ora 0.00 potrivit legii, ca să fim la maximum de riguroși, căci prin partidele ieșene zice-se că au și început scandalurile de la mălaiul și cașcavalul electoral, totdeauna mai puțin decât și-ar dori protagoniștii.

Sau, cel puțin, așa ciripesc păsărelele aciuate pe la streșinile sediilor de partid, care cică nu se pot odihni noaptea bine, taman acuma la vremea rutului și puitului, pe motiv de certuri și scandaluri până spre dimineață.

Gurile rele zic că cele mai vizibile de la distanță ar fi certurile de la useriștii ieșeni, aicea fiind de altfel și o situațiune mai specială. Asta pentru că șeful de filială, care e și jupân peste chimirul cu arginți, nu candidează la nicio dregătorie importantă, iar pentru un loc de banal conțilier și-a pus chiar fratele pe liste. Ca urmare, interes zero barat ca să dea bani candidaților precum cei de la primării.

Unii mai informați spun că jupânul, neavând oricum un job din care să trăiască anii ăștia din urmă, ar fi făcut acrobațiuni de iluzionist în pușculița de partid. Ei, pentru asta nu băgăm mâna în foc. Dar măcar olecuță palma la flacără parcă tot am pune-o…

Cum a căzut între scaune taman șeful de la liberali?

Cât privește mălaiul electoral de la liberali, aicea zice-se că orfan de pușculiță a râmas dipotatul Muraru, candidat la europarlamentare.

Asta pentru că, după cearta dintre cei doi protagoniști de acuma câteva luni, de la sediul din Podu Roș, cu „Băi drogatule, te iau de gât și te arunc pe geam acuma!”, cică tot atunci s-au despărțit și apele politice între cei doi, dar și mălaiul.

Așa că acuma, or mai fi apărând cei doi împreună pe unele afișe, că așa a fost gândită campania acuma aproape un an, dar bănuțul nu mai este de mult împreună, în aceeași teșcherea, ci în două, ambele zice-se că destul de generoase. Iar între ele, cu buzunarele goale, mister Alex. Deh, merge și el la pachet cu cei doi. Ajunge au ba până la Bruxelles, asta om vedea…

Liniștea dinainte, la partidoi

Cea mai mare liniște prin teșcherelele electorale pare a fi la partidoiul ieșean. Nu vă duceți însă după fenta trezorierilor, ne spun sursele noastre, că nici aicea nu e tocmai ceea ce pare.

De-un par egzamplu, mălaiul cică s-ar fi împărțit cam bara-bara între ce se duce în teritoriu, în județ, pentru Bogdănel cu cojocel candidat la cejău, și ce rămâne pe munițip, pentru Bogdănel Balanișcel, candidat la premărie.

La munițip este însă oarece freamăt, căci bara nu le pare ok, din moment ce în județ lumea oricum votează partidoiul în procentul cu pricina chiar și de-o fi o mătură catindat, în timp ce la munițip bătălia e aprigă, iar partidoiul e clar în minoritate, având deci nevoie mai mare de resurse ca să scoată capul mai bine la aer. De aici, și problemele, plus mârâieile. În surdină deocamdată, dar om vedea după alegeri ce și cum!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii