Ce spun candidații AUR la locale despre problemele Iașului și ale celor care conduc orașul și județul

sâmbătă, 23 martie 2024, 02:50
1 MIN
 Ce spun candidații AUR la locale despre problemele Iașului și ale celor care conduc orașul și județul

Prima conferință de presă la AUR Iași după desemnarea lui Marius Ostaficiuc drept candidat la președinția Consiliului Județean i-a prilejuit lui Tudor Ciuhodaru, aspirantul la funcția de primar,  să arate că administrația locală a făcut prea puțin pentru ieșeni. „Nu este suficient să avem doar câteva străzi peticite, și acelea din când în când”, a spus el. „Facem echipă pentru salvarea orașului și a județului de ceea ce înseamnă autosuficiență, amorțeală, delăsarea administrației locale”, a spus el, arătând și spre Marius Ostaficiuc. Acesta din urmă a explicat că a decis să treacă la AUR pentru că s-a săturat de „această corcitură PSD-PNL”. El a amintit că e de 25 de ani în politică, cu PSD fiind consilier local, apoi județean, iar acum deputat.

LEGENDA FOTO: Tudor Ciuhodaru (foto stânga) si Marius Ostaficiuc (foto dreapta), cei doi foști social-democrați pe care pariază AUR la alegerile locale din 9 iunie

Ostaficiuc a amintit de dosarele penale în care actualii lideri ai administrației locale sunt protagoniști, adăugând că se așteaptă să mai fie deschis unul în perioada imediat următoare. Candidatul AUR la CJ a trecut în revistă câteva proiecte locale, propunând o autogară în locul Depoului CTP din zona Gării. El s-a referit și la „parcurile lui Maricel și al lui Costel” de la Lețcani, insistând pe proiectul parcului industrial, întârziat pe fondul unui raport al Curții de Conturi. „Iar procurori, iar Curte de Conturi, iar DIICOT la Iași”, a anticipat deputatul.

Cititi si: Ostaficiuc și Ciuhodaru vor candida la alegeri din partea AUR. Șeful PSD Iași: “Partidul nu stă într-un om sau altul”

Întrebat ce va trebui să facă administrația județului în următorul mandat, Marius Ostaficiuc a spus că trebuie continuat proiectul extinderii cu o zonă cargo a Aeroportului Iași (care „nu este al lui Costel Alexe, ci al tuturor celor care au votat pentru proiect”), finalizarea și concesionarea spațiilor parcului industrial de la Lețcani și dezvoltarea ApaVital, dar cu un echilibru al „prețului apei plătite de ieșeni”. 

Cititi si: Reacţia PSD Iaşi după ce parlamentarul Marius Ostaficiuc a trecut în barca AUR

Comentarii