De Business

Punem punctul pe știi

Compania Optima anunţă că îşi extinde operaţiunile la Iaşi

miercuri, 01 februarie 2017, 02:50
2 MIN
 Compania Optima anunţă că îşi extinde operaţiunile la Iaşi

Furnizorul de servicii de outsourcing Optima îşi va extinde operaţiunile la Iaşi în acest an. Compania a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de aproximativ 13,5 milioane de lei, cu 40 de procente mai mult faţă de datele obţinute în 2015, au precizat oficialii Optima în comunicat.

Principala provocare pentru 2017 o reprezintă, în continuare, atragerea resurselor umane, recunoaşte chiar şeful companiei. „De departe aceasta este cea mai mare provocare pentru noi, dar şi pentru întreaga economie per ansamblu”, a declarat în document Daniel Mereuţă, director general Optima. La finele lui 2016, compania a ajuns la aproximativ 300 de angajaţi în birourile din Bucureşti şi Iaşi, în creştere cu 25% faţă de 2015.

„Biroul din inima Moldovei a devenit un motor important de creştere a business-ului, iar deschiderea unui al treilea birou este o posibilitate pe care compania o ia în calcul pentru acest an. Ne axăm pe creşterea echipei de management şi a numărului de angajaţi în Iaşi. Nu urmărim un număr anume de angajaţi, nu acesta este scopul nostru, ci lucrăm la crearea unor echipe foarte bine închegate care să lucreze şi să coopereze foarte bine şi cărora, cel mai important, să le placă să lucreze împreună. Evaluăm şi posibilitatea extinderii cu un nou birou în provincie, în funcţie de evoluţia proiectelor în care suntem implicaţi”, a adăugat Mereuţă.

Compania Optima a fost înfiinţată în 2010 şi face parte din Grupul Next Capital cu afaceri în factoring, cumpărare şi recuperare de creanţe, cu o valoare anuală a finanţărilor de peste 50 de milioane de euro. Grupul Next Capital are acţionariat majoritar românesc, iar minoritar fondul de investiţii britanic North Bridge Capital Partners.

Comentarii