Cu cine defilează PSD Iași la alegerile parlamentare

miercuri, 12 octombrie 2016, 01:56
3 MIN
 Cu cine defilează PSD Iași la alegerile parlamentare

 Social-democraţii au aprobat aseară listele candidaţilor la alegerile parlamentare. Printre cei care vor să fie deputaţi sau senatori găsim persoane condamnate, traseişti politici sau inculpaţi. Inclusiv şeful PSD Iaşi Mihai Chirica şi-a arătat nemulţumirea faţă de candidaţii actuali ai filialei. „Acesta este nivelul politic al României de astăzi”, a spus Chirica. 

Lista PSD Iaşi va fi definitivată cel târziu pe 27 octombrie. Cert este că, aseară, conducerea filialei a aprobat lista celor care au depus dosare de înscriere. Ordinea, care va trasa şi locurile eligibile, va fi stabilită de conducerea centrală. Eventual, la recomandarea organizaţiei judeţene din Iaşi. În cel mai pesimist scenariu, estimările arată că PSD Iaşi va avea 5 deputaţi şi 2 senatori. 

Chirica: „Nu sunt mulţumit”

Una dintre surprizele listelor constă în „transferul” dezvoltatorului imobiliar Florin Boca, şef al Comisiei de urbanism a Consiliului Local (CL), de pe lista deputaţilor pe cea a senatorilor. În acelaşi timp, prezenţa pe listă a Norinei Forna, propusă de Chirica, a stârnit controverse în rândul social-democraţilor, atât timp cât din partea acesteia nu a existat o intenţie clară de a candida. Totodată, candidatura actualului senator Ionel Agrigoroaei a fost respinsă întrucât social-democraţii nu erau siguri dacă acesta este sau nu membru al PSD.

De precizat este că liderii PSD Iaşi au aprobat listele cu persoanele care şi-au depus candidatura, fără ca aceste candidaturi să fie finale. Potrivit unor surse din PSD, lista celor care vor să candideze pentru un post de deputat îi cuprinde pe: Bogdan Alexa (vicepreşedinte Autoritatea Naţională de Reglementare a Serviciilor Comunitare de Utilităţi Publice), Vasile Axinte (viceprimar Paşcani), Tudor Ciuhodaru (deputat traseist), Vasile Câtea (consilier judeţean), Bogdan Cojocaru (consilier judeţean), Camelia Gavrilă (consilier local), Sorin Iacoban (deputat), Mihaela Ivancia, Silviu Macovei, Cristian Stanciu (toţi trei consilieri judeţeni), Ionuţ Câmpeanu (fost şef TSD) şi Mihai Mihalache (primar Schitu Duca). La Senat, candidaţii sunt Florin Constantinescu (urmărit penal într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu), Sorin Lazăr (condamnat pentru abuz în serviciu), Florin Boca (om de afaceri cu interese imobiliare), Romeo Olteanu (personaj controversat privind modul de atribuire a unor spaţii comerciale ale oraşului) şi Norina Forna (decan Facultatea de Medicină Dentară Iaşi).

„Acesta este nivelul politic al României de astăzi. Mă aşteptam să fie coadă la înscrieri pe listele de candidaţi, de la personalităţi care să zguduie România, Europa şi lumea, mă aşteptam să văd persoane care nu ţintesc o carieră politică, ci oameni care vor să facă ceva pentru această ţară, punând în slujba patriei şi personalitatea lor şi profesionalismul lor, şi experienţa lor, şi dragostea lor pentru ţară. (…) Asta e armata pe care o putem strânge, asta e armata cu care defilăm”, a declarat preşedintele PSD Iaşi Mihai Chirica. El a adăugat că listele nu sunt finale, decizia privind candidaţii şi ordinea lor urmând a fi stabilită cel târziu pe 27 octombrie. 

Comentarii