Ironia supremă: Poliţist condamnat pentru că a lovit şi înjurat două hoaţe de buzunare

Două escroace cu zeci de furturi la activ dau afară din serviciu un poliţist şi primesc, în plus, şi despăgubiri

marți, 04 iulie 2017, 01:50
2 MIN
 Două escroace cu zeci de furturi la activ dau afară din serviciu un poliţist şi primesc, în plus, şi despăgubiri

Pentru că s-a pierdut cu firea şi a aplicat câteva lovituri, un poliţist din Iaşi va plăti probabil cu funcţia. Andrei Scafaru a fost condamnat la un an şi opt luni de închisoare cu suspendare după ce a bătut două minore din Păcureţ prinse la furat, fete având zeci de furturi din buzunare la activ. Cele două victime sunt copiii unora dintre romii din Păcureţ arestaţi zilele trecute de DIICOT, în dosarul şuţilor din Iaşi şi Paris. Pentru că au au primit câteva palme şi înjurături, cele două hoaţe vor primi şi despăgubiri.

Un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi a fost condamnat de Judecătoria Iaşi într-un dosar de purtare abuzivă. Andrei Scafaru a primit o pedeapsă de un an şi opt luni de închisoare, sentinţa în cazul său nefiind definitivă, însă, dacă va fi menţinută, poliţistul îşi va pierde locul de muncă. Pe lângă pedeapsa de un an şi opt luni de închisoare cu suspendare, poliţistul a mai fost obligat şi la muncă în folosul comunităţii, dar şi la plata unor despăgubiri de câte 1.000 de lei celor două minore pe care le-a lovit şi înjurat. Potrivit unor informaţii oficiale obţinute de „Ziarul de Iaşi“, cele două victime sunt fiicele unor romi din cartierul Păcureţi investigaţi în prezent de DIICOT în dosarul hoţilor de buzunare minori ce au activat în Iaşi şi Paris. Minorele sunt, de altfel, date cu titlu de exemplu de procurori, fiind considerate printre cele mai „prolifice“ hoaţe de buzunare din Iaşi, având întocmite pe numele lor zeci de dosare penale. Având sub 14 ani, ele nu răspund penal. 

Ce fapte sunt imputate omului legii

Anchetatorii ieşeni spun că fapta ce ar fi fost comisă de Andrei Scafaru a avut loc în seara zilei de 4 august 2016, în jurul orei 21.30, atunci când poliţistul a preluat minorele A.I.D. şi S.C., (11 şi 12 ani la acel moment) pentru a le conduce la secţie. Cele două erau cunoscute în rândul poliţiştilor că se ocupau cu furtul din buzunare şi au ajuns în vizorul oamenilor legii pentru fapte similare. Înainte de a ajunge la secţie pentru a le lua la întrebări pe cele două copile, procurorii spun că Andrei Scafariu le-ar fi dat jos din autospeciala Poliţiei şi le-a înjurat şi lovit în mod repetat. „Minorele au suferit leziuni care au necesitat 2-3 zile de îngrijiri medicale, respectiv 1-2 zile de îngrijiri medicale. Ele erau cunoscute de către organele de poliţie ca având preocupări ilicite, fiind bănuite că s-ar ocupa cu furturile din buzunare“, au precizat procurorii.

Comentarii