Avea 0,98 la mie în aerul expirat!

EXCLUSIV O doctoriță și-a ”recuperat” soțul băut de pe trecerea de calea ferata Tomesti

miercuri, 25 mai 2016, 01:58
2 MIN

Un ieşean a băut alcool peste măsură şi a provocat un accident la trecerea de cale ferată spre Tomeşti. Costică Tonu, în vârstă de 60 de ani, se afla aseară, în jurul orei 20, la volanul autoturismului soţiei, un Hyundai, şi circula dinspre Tomeşti către Iaşi.  

În faţa acestuia circula un autoturism Ford condus de un tânăr, iar în dreapta sa se afla prietena sa. Şoferul Fordului a oprit la trecerea peste calea ferată, iar Tonu s-a izbit violent în maşina tinerilor din faţă. “Am oprit la roşu, să treacă trenul. S-a izbit în mine. Prietena mea se resimte psihic, dar este bine”, a spus tânărul de la volanul Fordului. Spre mirarea acestuia, şoferul din Hyundai se clătina şi tinerii au sunat la poliţie.

Agenţii de la rutieră l-au testat pe bărbat, iar aparatul Drager a arătat o îmbibaţie alcoolică de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Imediat, l-au urcat pe Costică Tonu în maşina poliţiei rutiere şi l-au transportat la spital pentru recoltarea probelor biologice de sânge pentru a constitui probe la dosarul penal deschis în acest caz.

Imediat după producerea accidentului, soţia şoferului, doctoriţă la Spitalul “Sf. Maria”, a venit la faţa locului într-un suflet, la volanul unui SUV Mitsubishi. Aceasta a supravegheat îndeaproape ridicarea autoturismului Hyundai, care este trecut pe numele său. Ea nu a dorit să spună nimic despre “isprava” soţului său.

 “Poliţiştii au fost sesizaţi despre producerea unui accident în care şoferul unui Hyundai aflat sub influenţa alcoolului nu a păstrat distanţa regulamentară faţă de autoturismul din faţa sa şi a intrat în coliziune cu acesta. Şoferul avea o alcoolemie de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului”, a precizat şi Anca Vîjiac, ofiţer cadrul Poliţiei.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii