O candidatură care a „întârziat pe drum“

Fostul prefect Tomaşeschi, în fugă spre scaunul de primar al Iaşului

miercuri, 05 august 2015, 02:00
3 MIN
 Fostul prefect Tomaşeschi, în fugă spre scaunul de primar al Iaşului

Fostul prefect declară că a intrat în competiţie la cererea foştilor colegi din PDL.

Numărul liberalilor care se doresc primari ai Iaşului a ajuns la opt. Deşi perioada de înscrieri în cursa internă pentru desemnarea candidatului PNL la Primărie s-a încheiat vineri, un nou nume a apărut pe lista candidaţilor. Avocatul Dragomir Tomaşeschi a anunţat faptul că şi-a depus cererea de înscriere încă de joi, ea ajungând târziu la sediul partidului.

„Eu cererea am depus-o la noi, la sediul fostului PNL. Poate a mai întârziat pe drum spre Podu Roş (unde se află sediul PNL, n.r.), dar a fost înregistrată corect şi a fost validată. Colegii din fostul PDL mi-au cerut să candidez. Rămâne să văd şi ce susţinere găsesc şi în restul partidului, ca şi cum stau în opinia publică. Am fost unul din cei care au luptat de la bun început pentru depe­sedizarea Iaşului, iar părerea mea este că această atitudine trebuie continuată. Cred că prin intrarea mea în cursă, competiţia va fi dinamizată. Au fost discuţii în partid că unul din candidaţi a fost ţinut în funcţie de PSD, că altul a făcut compromisuri. Cu mine lucrurile sunt clare. De la PNL mă aştept la o poziţie mai radicală împotriva PSD. Trebuie sancţionate toate greşelile şi ilegalităţile pe care le comite actuala administraţie, cum a fost cazul PUG, la care am luat poziţie încă din iarnă, iar acum s-a prins şi Primăria că a greşit şi încearcă să dreagă lucrurile“, a declarat Tomaşeschi.

Conform reprezentanţilor PNL, cererea de candidatură a lui Toma­şeschi a ajuns la sediul partidului vineri seara, după momentul în care a fost întocmită lista iniţială, cu doar şapte nume. În competiţia internă pentru desemnarea candidatului PNL la primărie s-au înscris liderul consilierilor locali PNL, Marius Dangă, purtătorul de cuvânt al filialei, Alexandru Muraru, liderul consilierilor judeţeni ai PNL, Eduard Boz, istoricul Vasile Cotiugă, precum şi oamenii de afaceri Traian Dobre, Adrian Iurcan şi Teofil Bălteanu. Lista ar putea să fie însă incompletă, existând posibilitatea unei noi prelungiri a perioadei de înscriere în cursă. „Au fost unele declaraţii ale liderilor de la nivel naţional ai partidului în acest sens, respectiv că în cazul marilor municipii se poate lua în calcul o perioadă mai lungă de înscrieri. Deocamdată totuşi, nu am primit nicio adresă pe această temă“, a spus Muraru. Pentru funcţia de consilier judeţean şi-a anunţat candidatura 68 de liberali, iar pentru cea de consilier local, 55.

CITIŢI ŞI:

Marius Dangă şi-a anunţat candidatura la Primărie. Mai sunt şase pe lângă el, la PNL

Şapte liberali vor să câştige fotoliul de primar al municipiului. Ultima zi de înscrieri pe lista din care va fi ales candidatul PNL Iaşi pentru alegerile locale de anul viitor a mai adus nume noi.

 

Nichita şi Chirica devin contracandidaţi la Primărie? Jocuri de culise în partide

Cu un an înainte de alegeri, în PSD şi PNL au început luptele de gherilă pentru putere. Oficial, reprezentanţii partidelor nu recunosc tensiunile fără precedent în ultimii 10 ani. În schimb, în culise, s-au conturat tabere care îşi dispută supremaţia.

 

Comentarii