FOTBAL – Al patrulea amical, cu noroc? Un nou test cu o echipă de Liga a III-a, colegă de serie cu Miroslava

miercuri, 01 februarie 2023, 02:50
3 MIN
 FOTBAL – Al patrulea amical, cu noroc? Un nou test cu o echipă de Liga a III-a, colegă de serie cu Miroslava

Un nou test cu o echipă de Liga a III-a, colegă de serie cu Miroslava. Ce şanse are Ştiinţa să promoveze?

Politehnica Iaşi joacă astăzi al patrulea meci de verificare al anului. De la ora 13:00, pe terenul sintetic din Copou, formaţia pregătită de Leo Grozavu se va confrunta cu o echipă din eşalonul trei, Ceahlăul Piatra Neamţ.

Nemţenii au avut un parcurs dezamăgitor în sezonul de toamnă, pe care l-au încheiat în afara locurilor care asigură calificarea în play-off-ul Seriei I. Depunctarea recentă a lui Dante Botoşani, cu patru puncte, a urcat-o însă pe Ceahlăul pe locul IV, ultima poziţie care asigură accesul în prima grupă valorică la finalul sezonului regulat.

Lupta pentru promovare se va da apoi, după un play-off în sistemul tur-retur-tur, între primele două clasate din seriile I şi II, în două baraje tur-retur, o singură echipă urmând a promova în eşalonul doi.

La ora actuală, Foresta Suceava (38 de puncte), are un avantaj consistent în Seria I, nouă puncte faţă de Bucovina Rădăuţi şi CSM Bacău. Ceahlăul, cu 24 de puncte, are două puncte în faţa lui Dante şi Ştiinţa Miroslava (ieşenii au astfel, în continuare, speranţe de a prinde locul IV) şi şase mai mult decât Şomuz Fălticeni.

Viitorul Darabani (12 puncte), Rapid Brodoc (10) şi Csikszereda II (6 puncte) încearcă să evite retrogradarea, în play-out urmând a juca ultimele şase clasate, în sistemul tur-retur. În Liga a IV-a vor merge ultimele două clasate din cele zece serii plus încă o echipă de pe locul VIII, cu cea mai slabă linie de clasament din campionat.

În sezonul regulat al Ligii a III-a se vor mai disputa trei etape în 2023.

Din seria a II-a a eşalonului trei au şanse la calificarea în play-off Olimpia Râmnicu Sărat (36 puncte), Metalul Buzău (32 p), Unirea Braniştea (31 p), CSM Focşani (30 p), Aerostar Bacău (28 p) şi Sporting Lieşti (24 p).

În precedentele teste din acest an, Poli nu a reuşit să câştige.

Echipa antrenată de Leo Grozavu a pierdut acasă, 2-4 cu Bucovina Rădăuţi, şi a remizat la Chişinău cu CSF Bălţi şi cu Zimbru Chişinău, ambele dispute încheindu-se cu rezultatul de 1-1. Iaşul a anunţat că va mai juca în această săptămână încă un amical, vineri, cu Foresta Suceava, tot în Copou.

Ultimele amicale ale Iaşului în această perioadă vor avea loc în cantonamentul din Antalya, în care se va pleca lunea viitoare. Poli se va confunta în Turcia cu Veles Moscova (Rusia II), Cernomoreţ Odesa (Ucraina I), FK Liepaja (Letonia I) şi SK Lisen (Cehia II).

Liga a II-a de fotbal se reia în jurul datei de 25 februarie, când este programată şi disputa dintre Politehnica şi CSC Şelimbăr. 

FOTO: FC Politehnica Iasi/Facebook

Comentarii