FOTBAL Bate vântul prin infirmerie: toţi jucătorii lui Poli Iaşi sunt apţi de joc pentru meciul cu Botoşani

miercuri, 27 martie 2024, 02:50
2 MIN
 FOTBAL Bate vântul prin infirmerie: toţi jucătorii lui Poli Iaşi sunt apţi de joc pentru meciul cu Botoşani

Revenită luni după amiază la antrenamente după zilele libere primite la finalul săptămânii trecute, Politehnica Iaşi pregăteşte meciul cu FC Botoşani, de sâmbătă, din etapa a II-a a play-out-ului Ligii I de fotbal.

Până la reintegrarea internaţionalilor Nicolas Samayoa (Guatemala), Todor Todoroski (Macedonia de Nord), Ştefan Ştefanovici (România – tineret) şi Luca Mihai (România – tineret), care erau aşteptaţi să se întoarcă în Copou aseară, în cazul primilor doi, şi în această seară de la reprezentativele amintite, principala problemă legată de efectivul ieşean în perioada întreruperii campionatului a fost recuperarea totală a jucătorilor cu probleme de natură medicală.

În această categorie intrau Rareş Ispas, Rachid Bouhenna, Mădălin Martac şi Cătălin Itu, toţi fiind absenţi la ultimul meci oficial, disputat la Galaţi, pe 16 martie, în prima etapă a play-out-ului.

Accidentat de Paul Papp la meciul cu Petrolul Ploieşti, de pe 16 februarie, Ispas a depăşit fisura de peroneu avută şi a început să se antreneze alături de colegii de echipă. Mai mult, fundaşul stânga a jucat jumătate de oră în meciul amical de vineri, de la Piatra Neamţ.

Chinuit de probleme la spate în această lună, Bouhenna s-a antrenat şi el normal în ultima perioadă. Stoperul francez de origine algeriană a bifat 45 de minute la testul din Neamţ.

Operat la un deget de la o mână după fractura suferită în timpul confruntării cu Oţelul de pe 11 martie, din ultima etapă a sezonului regulat, Itu a reluat şi el pregătirile alături de colegii de echipă.

În ceea ce-l priveşte pe Martac, care a avut probleme la spate, el este apt sută la sută, fundaşul dreapta fiind titular în duelul contra Ceahlăului.

Ispas, Bouhenna şi Itu vor fi în lot la disputa de la Botoşani dacă antrenorul Leo Grozavu va considera că aceştia au ajuns la nivelul de pregătire optim după pauza generată de accidentări.

Verificarea potenţialului jucătorilor amintiţi ar putea să fie făcută şi în meciul amical de astăzi, contra CSM Paşcani (Liga a IV-a), partidă care va avea loc în Copou, cu începere de la ora 12:00.

Ora de start a confruntării de sâmbătă dintre FC Botoşani şi Politehnica Iaşi este 15:45. 

FOTO: Digi Sport

Comentarii