Guvernul Dăncilă lasă creşterea salariului minim pentru viitorul Executiv

luni, 04 noiembrie 2019, 12:10
1 MIN
 Guvernul Dăncilă lasă creşterea salariului minim pentru viitorul Executiv

Creşterea salariului minim de la 1 ianuarie va fi lăsată pe viitorul Guvern, reiese din declaraţiile făcute luni de premierul demis Viorica Dăncilă. Ea a spus că proiectul se va discuta într-o primă lectură.

În şedinţa de astăzi discutăm într-o primă lectură creşterea salariului minim începând de anul viitor la 2262 lei, iar pentru angajaţii cu studii superioare şi vechime de cle puţin un an în domeniu studiilor superioare la 2620 lei lunar. Este o măsură cu puternic impact social în condiţiile în care în prezent sunt încadraţi peste 1,4 milioane de angajaţi cu salariul minim. Am convingerea că există argumente şi un context economic favorabil şi nu văd niciun motiv pentru care viitorul Guvern nu ar aplica majorarea salariului minim începând cu anul viitor”, a spus Dăncilă.

Ministerul Muncii a publicat recent proiectul de Hotărâre care prevede creşterea salariului minim cu 100 de lei net, de la 1 ianuarie 2020. Astfel, potrivit proiectului, anul viitor ar putea creşte salariul minim brut la 2262 lei. Pentru cei cu studii superioare va creşte la 2.620 lei.

Comentarii