De Business

Punem punctul pe știi

Iaşul a promovat cu brio „testul Bernie Sanders”

miercuri, 09 martie 2016, 02:50
2 MIN
 Iaşul a promovat cu brio „testul Bernie Sanders”

Iaşul a trecut cu brio „testul Bernie Sanders’, posibilul candidat la preşedinţia Statelor Unite ale Americii care a fost ironizat de întreaga ţară după comparaţia făcută între viteza de internet din SUA şi cea din Bucureşti. „În prezent, oamenii care trăiesc în Bucureşti, România, au acces la internet mai rapid decât majoritatea celor din SUA. Este inacceptabil şi lucrurile trebuie să se schimbe”, a scris Bernie Sanders pe contul de Twitter. 

Numai că, ultimele studii mediatizate arată că viteza de internet a bucureştenilor este cu puţin în urma altor două oraşe româneşti, unul din ele fiind chiar Iaşul. În cursul anului trecut, Ookla Net Index a publicat un raport prin intermediul căruia a realizat un clasament al statelor lumii după viteza de conectare la internet. Potrivit acestuia, România se clasează pe locul al patrulea la nivel mondial, după Singapore, Hong Kong şi Japonia, cu o viteză de 71.84 Mbps. Acelaşi studiu a scos la iveală alte amănunte demne de luat în seamă de Barnie Sandler când doreşte să compare vitezele de conectare la internet: nouă oraşe din România se situează în primele 15 oraşe din lume la acest capitol, capitala Moldovei clasându-se pe locul 5 la nivel mondial.

Dintre oraşele româneşti, pe prima poziţie se situa municipiul Ploieşti (locul trei la nivel mondial) cu o viteză de 98.85 Mbps, urmat de municipiul Iaşi cu o viteză de 97.16 Mbps (locul 5). Bucureştiul vine tare din urmă chiar în spatele Iaşului, cu o viteză de 95.3 Mbps. În 2012, România se clasa abia pe locul 13 la nivel mondial, dar investiţiile în infrastructură bazată pe fibră optică şi ascensiunea în acest domeniu a celor mai importante companii de telefonie şi internet (RDS, Telekom, UPC) a făcut ca România să urce în trei ani până pe locul 4. 

 

 

Comentarii