Întârziere a cursei care trebuia să plece cu parlamentarii din Iaşi spre Bucureşti UPDATE

marți, 07 aprilie 2015, 10:35
3 MIN
 Întârziere a cursei care trebuia să plece cu parlamentarii din Iaşi spre Bucureşti UPDATE

Avionul care ar fi trebuit să-i ducă pe parlamentarii din Iaşi la Bucureşi a avut o întârziere de câteva ore. Din cauza unor probleme tehnice, aeronava nu a mai putut decola din Otopeni. S-a căutat un alt avion care să ajungă la Iaşi să preia pasagerii.

Avionul trebuia să decoleze de pe Aeroportul Iaşi la ora 9:30 şi să ajungă în Bucureşti la ora 10:40. La ora 11:40, aeronava nu plecase.

Şi cursa de la ora 14:20 avea anunţată pe site-ul Aeroportului Iaşi o întârziere de două ore, dar reprezentanţii TAROM au spus că nu sunt probleme.

Unii parlamentari care urmau să ajungă la şedinţa de la Bucureşti spuneau că există o conspiraţie deoarece nici aeronava de la Timişoara nu a plecat la timp.

"Avionul de la Timisoara trebuia sa plece la 8.45, cica decolam abia la 12.30. Teoretic. La Iasi aud ca e la fel: 4 ore intarziere. Scuza aceeasi: TAROM pretinde ca s-au stricat ambele avioane si trebuie sa trimita altele. Daca nu s-or prabusi si alea prin munti… Acum, la o numaratoare simpla avem cateva zeci de parlamentari din Opozitie blocati in aeroporturi: Banat, Crisana, jumatate din Moldova. Sigur nu are nicio legatura cu faptul ca la ora 14.00 incepe plenul comun intempestiv pus la cale de PSD. Si nu va avea nicio legatura cu urletele lui Zgonea ca PNL boicoteaza corectarea Statutului parlamentarilor. Da’, siguuuuuur", a scris pe Facebook Cristian Bodea.

Senatoarea Mihaela Popa a avut şi ea timp să posteze pe Facebook: "Din păcate, în ciuda eforturilor de dezvoltare a Aeroportului Internaţional Iaşi, compania TAROM nu reuşeşte să respecte orarul de zbor şi pasagerii din Iaşi 2021 – Capitală Culturală Europeană. Acelasi Tarom, aceleasi probleme… Avionul trebuia sa decoleze de la Iasi la 9.20 dar suntem anuntati ca nu exista aeronava si ca va sosi peste 4 ore …exact ca acum doua saptamani… zeci de persoane pierd legaturile externe… Iasul ramane cenusareasa celor de la Tarom"…

Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se reunesc marţi pentru a convoca o şedinţă de plen comun în care să se modifice Statutul deputaţilor şi al senatorilor. Şedinţă urma să fie programată de la ora 14,00, însă liberalii cer amânarea cu trei ore pentru ca parlamentarii din teritoriu să ajungă în Bucureşti.

"Preşedintele Senatului doreşte repunerea pe agenda de lucru a Parlamentului a propunerii de modificare a articolului 24, alineatul 4 din legea nr. 96/ 2006, privind statutul deputaţilor şi senatorilor. Propunerea constă în modificarea alineatului 4, din articolul 24, pentru a permite ca hotărârile privind aprobarea cererilor de reţinere şi arestare a parlamentarilor, adresate de ministrul justiţiei, să se adopte cu votul secret al majorităţii membrilor prezenţi, şi nu cu majoritatea tuturor membrilor Camerei sesizate, cum este prevăzut la acest moment. Scopul acestei propuneri este de a pune în concordanţă prevederile din legea 96 /2006, cu articolele 67 şi 76 din Constituţie", se arată într-un comunicat de presă remis săptămâna trecută de Senat.

Premierul Victor Ponta, preşedintele PSD, a făcut luni un apel către parlamentarii din partid şi către cei din opoziţie să fie prezenţi marţi la Parlament, pentru a participa la punerea în acord a Legii 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor cu deciziile Curţii Constituţionale.

Comentarii