LISTA STRĂZILOR din Iași pe care va apărea asfalt proaspăt vara aceasta

marți, 28 iunie 2016, 02:00
3 MIN
 LISTA STRĂZILOR din Iași pe care va apărea asfalt proaspăt vara aceasta

Bătălia pentru reabilitarea a aproape 20 de artere importante din municipiul Iaşi a început. Unele oferte depuse de firme sunt şi la jumătate din estimarea Primăriei. Vezi dacă şi strada ta e pe lista de reabilitare completă!

Modernizarea mai multor străzi din Iaşi a atras un interes semnificativ din partea constructorilor. Este vorba despre reabilitarea a 11 artere de circulaţie din zone precum Bucium, Centru, Bularga şi Crucea Roşie, contractul fiind estimat de municipalitate la o valoare de 23,5 milioane lei. Unele oferte înaintate sunt la jumătate din suma estimată de către instituţie.

Potrivit reprezentanţilor primăriei, ofertanţii sunt Conest – Viarom Construct (12,7 milioane lei), Autotehnorom – OPR Asfalt (12,8 milioane lei), Ted Company – Construcţii Gabap (13 milioane lei), Geiger Transilvania (13 milioane lei), Vega 93 – Citadina 98 (14,1 milioane lei), Testa Building (14,4 milioane lei), Strabag (14,6 milioane lei), Kiat Group Construct (16 milioane lei) şi Eky Sam (16,4 milioane lei).

Lista străzilor

Arterele de circulaţie propuse pentru reabilitare sunt:

  • str. Dealu Bucium;
  • Fundac Bucium;
  • Fundac Păun;
  • Fundac Socola;
  • str. Cazărmilor;
  • str. Atelierului;
  • str. Iancu Bacalu;
  • str. Petru Movilă;
  • str. Plopii fără soţ;
  • str. Sf. Andrei;
  • str. Tănăsescu.

Reprezentanţii primăriei au arătat că, în momentul de faţă, infrastructura stradală din aceste zone este insuficient dezvoltată sau prezintă un grad ridicat de deteriorare, îngreunând astfel desfăşurarea traficului rutier şi pietonal în zonă.

„Structura rutieră existentă a străzilor nu mai corespunde din punct de vedere al tipului de îmbrăcăminte şi a capacităţii portante, constatându-se numeroase deficienţe şi degradări ale suprafeţei de rulare devenită improprie circulaţiei rutiere şi pietonale în condiţii de confort şi siguranţă“, au completat oficialii municipalităţii.

O altă licitaţie în desfăşurare a primăriei face referire la proiectarea lucrărilor de modernizare a unor străzi din cartierele:

  • Copou (str. Viticultorilor);
  • Nicolina (aleea Tudor Neculai, str. Gloria);
  • Moara de Vânt (str. Timpului, str. Podoleanu);
  • Galata (str. Strugurilor, aleea Strugurilor, Fundac Strugurilor, str. Poienilor, şos. Iaşi – Voineşti);
  • Crucea Roşie (str. Semănătorului, str. Alba Iulia).

Contractul are o valoare de puţin peste 200.000 lei şi a atras oferte din partea a cinci companii: Search Corporation, OMG Construct Proiect – Anlu, RJR Internaţional, Into SRL şi Simpa Consult. În prezent, semnarea contractului este blocată întrucât unul dintre participanţii la licitaţie a contestat rezultatele procedurii după ce oferta sa a fost declarată neconformă. Contestaţia a fost depusă zilele trecute şi, cel mai probabil, Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor se va pronunţa la sfârşitul lunii iulie

Licitaţia pentru Splai Bahui mal drept, în faza finală

Municipalitatea a ajuns în fază finală şi cu licitaţia pentru reabilitarea Splai Bahlui mal drept, un contract în valoare de 44 milioane lei. În acest caz, nu mai puţin de 11 asocieri de firme au înaintat oferte, liderii de asociere fiind Citadina 98 (Galaţi), Modus (Bucureşti), Darconstruct (Iaşi), Tirrena Scavi (Italia), Autotehnorom (Suceava), Viarom Construct (Bucureşti), Geiger Transilvania (Mureş), Danlin XXL (Neamţ), Victor Construct (Botoşani), Ted Company (Iaşi) şi Strabag (Bucureşti).

Deocamdată, municipalitatea a solicitat clarificări suplimentare de la ofertanţi şi urmează să anunţe un câştigător în perioada următoare.

O altă licitaţie în derulare este pentru proiectarea şi execuţia lucrările de modernizare a str. Gheorghe Asachi şi b-dul Cantemir (3,3 milioane lei). Deschiderea ofertelor în acest caz va avea loc pe 5 iulie şi, până acum, nu au fost înregistrate contestaţii.

Comentarii