Marius Bodea: Liberalii au repurtat o victorie pentru ieseni!

Două terenuri ale ieşenilor din centrul oraşului nu vor fi date unor samsari din anturajul primarului Chirica

vineri, 30 martie 2018, 15:12
2 MIN
 Marius Bodea: Liberalii au repurtat o victorie pentru ieseni!

”În cadrul şedinţei de CL de astăzi, datorită liberalilor, au fost retrase proiectele de hotărâre iniţiate de primarul Chirica care vizau două schimburi de terenuri dezavantajoase pentru ieşeni. Practic, Primăria pierdea două terenuri valoaroase, în zona centrală, care ajungeau pe mâinile unor samsari imobiliari din anturajul primarului şi urma să primească, în schimb, bucăţi fragmentate de terenuri, care nu foloseau municipalităţii la nimic.

 

În legătură cu schimbarea terenului de 832 mp de pe strada Moldovei, proprietate a municipiului Iaşi, am atras atenţia în mai multe rânduri că a fost acaparat de către un samsar imobiliar din anturajul primarului, fără niciun fel acoperire legală. Terenurile pe care urma să le primească în schimb Primăria sunt fără niciun potenţial economic. Spre exemplul, unul este lipit de Biserica Bărboi, unde nu se poate amenaja niciodată nimic, iar al doilea e între copaci, pe Bd. Carol, unde nici măcar un parc de joacă pentru copii nu poate fi amenajat datorită traficului rutier intens din zonă.

Tot în această şedinţă, primarul Chirica a vrut să dea din proprietatea publică un teren din strada Zimbrului (în spatele facultăţilor UTI), de 5.570 mp, subevaluat în mod grosonal la 231 euro/mp, în condiţiile în care, în vecinătatea sa, există un alt teren ce a fost evaluat la un preţ de cel puţin două ori mai mare. Mai mult decât atât, tot în această zonă, tranzacţiile dintre privaţi au relevat preţuri ce ating şi 1000 euro/mp.  Primăria Iaşi pregătea un tun pe spatele ieşenilor de cel puţin 1.5 milioane euro.

Vom continua să facem opoziţie fermă şi ne vom opune la toate scamatoriile imobiliare ale primarului Mihai Chirica! Astăzi a fost prima victorie repurtată în folosul ieşenilor, iar faptul că Mihai Chirica a bătut în retragere, înseamnă că s-a speriat de amploarea publică a acestor şmecherii imobiliare. Oricum, intenţia hoţiei rămâne!”

Marius Bodea, preşedintele Biroului Politic Local al PNL Iaşi

Deputat PNL Iaşi

Comentarii