Medicul Botez, chemat la bară. Procesul său se apropie de final

miercuri, 08 martie 2017, 23:17
1 MIN
 Medicul Botez, chemat la bară. Procesul său se apropie de final

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi sunt aproape de a finaliza procesul în care ortopedul Paul Botez este acuzat de luare de mită. La ultimul termen de judecată, magistraţii au decis să îl cheme la bară pe medic, care va fi audiat pe 3 aprilie în faţa instanţei.

Botez a fost condamnat la trei ani şi două luni de închisoare cu suspendare în primă instanţă însă a contestat decizia.

Medicul a fost acuzat de procurori de luare de mită după ce ar fi condiţionat actul medical în cazul unui pensionar bolnav care avea nevoie de o operaţie la un picior. Pacientului i s-ar fi cerut 5.000 de lei pentru operaţie, însă acesta nu ar fi respectat cerinţa doctorului Botez, după cum spun anchetatorii, şi a mers la Parchet pentru a-l denunţa, pe 9 iulie 2013. Ulterior, procurorii ieşeni, împreună cu poliţiştii, i-au înmânat denun­ţătorului suma solicitată de medic, banii fiind marcaţi.

Anchetatorii au descins în biroul doctorului Botez de la Spitalul de Recu­perare, acolo unde au găsit plicul cu banii marcaţi, dar au avut parte şi de o surpriză de proporţii. În mai multe locuri din biroul său, în diferite plicuri, doctorul Botez avea o adevărată avere. În total, au fost găsite sumele de 44.000 de euro, 65.000 de lei şi 2.500 de dolari.

Comentarii