Multe si marunte: Final fericit la Uricani

luni, 04 decembrie 2017, 02:43
6 MIN
 Multe si marunte: Final fericit la Uricani

 

 

Ştiinţa Miroslava a câştigat la scor ultimul meci disputat pe teren propriu în acest an. În prima etapă a returului Ligii a II-a de fotbal, Ştiinţa a profitat din plin de problemele grave cu care se confruntă ASA Târgu Mureş şi a învins cu 5-0 (1-0). Golurile au fost marcate de Buhăcianu (’30), Căruţă (’59), Sandu (’70), Izmană (’83), Asăvoaie (’90). Arbitrul Florin Miron a dictat trei eliminări: antrenorul gazdelor, Adrian Kerezsy a fost trimis în tribune în minutul 41, iar jucătorii mureşeni Panait şi Mendy au văzut cartonaşul roşu în minutele 79, respectiv 88. La gazde au jucat: Turiţă – Izmană, Chindriş, Bucur, Agrigoroaei, Căruţă (’60 Sandu), Cărăuş, Taciuc, Corban, Viorică (’80 Săvoaia), Buhăcianu (’70 Asăvoaei). Ştiinţa a acumulat astfel 19 puncte, dar rămâne pe o poziţie retrogradantă, a 16-a. În ultima etapă din acest an, echipa ieşeană joacă la Brăila, cu Dacia Unirea. (Ovidiu MINEA)

Ruşii şi saudiţii deschid Cupa Mondială

Reprezentativa Rusiei va întâlni Arabia Saudită în meciul de deschidere al Cupei Mondiale din 2018, la 14 iunie, pe arena Lujniki, conform tragerii la sorţi de vineri, de la Moscova. Rusia şi Arabia Saudită face parte din grupa A, alături de Egipt şi Uruguay. Celelalte grupe ale Cupei Mondiale sunt: Portugalia, Spania, Iran, Maroc (B), Franţa, Peru, Danemarca, Australia (C), Argentina, Croaţia, Islanda, Nigeria (D), Brazilia, Elveţia, Costa Rica, Serbia (E), Germania, Mexic, Suedia, Coreea de Sud (F), Belgia, Anglia, Tunisia, Panama (G), Polonia, Columbia, Senegal, Japonia (H).

Încă un bronz la tenis de masă

Perechea Adina Diaconu / Cristian Pletea a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 0-4 de  cuplul chinez Wang Manyu / Xue Fei, în semifinalele probei de dublu mixt din cadrul Campionatului Mondial de tenis de masă pentru junior, de la Riva del Garda, astfel că ocupă locul trei pe podiumul concursului. Tot la Riva del Garda, echipele de juniori şi junioare au obţinut două medalii de bronz. Pentru fete, este a şasea medalie pe echipe şi a 13-a în total, iar pentru băieţi este prima medalie din istoria CM. În semifinale, atât la fete, cât şi la băieţi, România a fost singura echipă non-asiatică, celelalte trei echipe fiind China, Japonia şi Coreea de Sud.

WADA a suspendat laboratorul din Bucureşti

Agenţia Mondială Andidoping (WADA) a anunţat suspendarea provizorie a acreditării Laboratorului antidoping de la Bucureşti din cauza nerespectării Standardelor Internaţionale pentru Laboratoare (ISL). Laboratorul de Control Doping din România era singurul laborator din Europa de Est acreditat de Agenţia Mondială Antidoping. Fondat în august 1983, a funcţionat iniţial în structura oganizatorică a Institutului Naţional de Cercetare pentru Sport din subordinea Agenţiei Naţionale pentru Sport. Activitatea laboratorului a cunoscut o dezvoltare după 1996, an în care s-a decis să se investească în dotarea sa cu echipamente analitice moderne. Pasul decisiv în dezvoltarea activităţii laboratorului a fost făcut în 2005, când a fost înfiinţată Agenţia Naţională Antidoping, iar laboratorul s-a transformat în Direcţia de Cercetare şi Laborator Control Doping şi a funcţionat în cadrul instituţiei.

Televiziune antisexy

Televiziunea iraniană a cenzurat ceremonia tragerii la sorţi pentru Cupa Mondială din Rusia deoarece ţinuta prezentatoarei Maria Komandnaia a fost considerată era prea sexy. Milioane de fani ai balonului rotund din Iran nu au putut urmări până la final tragerea la sorţi, deoarece Maria Komandnaya, care îl asista pe Gary Lineker, era îmbrăcată într-o ţinută considerată prea sexy. Televiziunea de stat iraniană IRIB a întrerupt transmia şi a difuzat un interviu cu fostul fotbalist portughez Luis Figo. Telespectatorii iranieni nu au aflat decât mai târziu că Iranul este în grupa B, alături de Portugalia, Spania şi Maroc. Şi în urmă cu patru ani, Iranul a cenzurat imaginile de la tragerea la sorţi, din cauza ţinutei modelului Fernanda Lima.

Gol marcat de portar

Portarul Alberto Brignoli a reuşit să marcheze golul egalizator al echipei Benevento în meciul cu AC Milan, scor 2-2, în minutul 90^5. El a adus primul punct pentru echipa lui George Puşcaş în Serie A şi a subliniat că la faza golului "s-a aruncat ca un portar, nu ca un atacant", informează goal.com. "De pe bancă am auzit: sari, sari: era 2-1 pentru AC Milan şi nu mai aveam nimic de pierdut. ram conduşi cu 2-1 şi nu mai era nimic de pierdut. Am închis ochii şi am sărit. M-am aruncat ca un portar, nu ca un atacant. Sunt fericit, nu doar pentru mine, ci pentru toată lumea. Am pierdut multe meciuri nemeritat în minutul 90. Măcar o dată s-a întors totul în favoarea noastră, după trei luni de mari sacrificii", a declarat Brignoli. Formaţia Benevento a remizat, duminică, pe teren propriu, scor 2-2, cu AC Milan, într-un meci din etapa a XV-a a campionatului Italiei, în care George Puşcaş a marcat un gol. Puşcaş, integralist la gazde, a înscris în minutul 50. Pentru Milan au înscris Bonaventura (’38) şi Kalinic (’57). În minutul 75, de la AC Milan a fost eliminat Romagnoli. Benevento a reuşit să obţină primul punct în Serie A.

 

S-a retras vedeta înotului italian

Înotătorul italian Filippo Magnini, dublu campion mondial în proba de 100 m liber, şi-a anunţat, sâmbătă, retragerea din activitatea sportivă.  Magnini, în vârstă de 35 de ani, a făcut anunţul după cea ocupat locul trei la o competiţie desfăşurată la Riccione, în Italia. “Le cer iertare clubului meu şi federaţiei, acest moment nu era prevăzut. Trebuie făcute anumite alegeri şi eu mă gândesc la asta de câteva zile. În această fază a vieţii mele, sunt fericit, astfel că vreau să mă retrag într-un moment în care sunt mulţumit cu mine. Spun adio, astăzi, lumii nataţiei”, a spus Filippo Magnini, care are în palmares 54 de medalii, între care şi aurul mondial la 100 m în 2005 şi 2007 şi un bronz obţinut la Jocurile Olimpice de la Atena, în 2004, la ştafetă 4×200 m.

Valer Şulea s-a stins

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, duminică, pe site-ul oficial, că Valer Şulea, membru în corpul de observatori LPF, a încetat din viaţă. Fost fotbalist de valoare, Valer Şulea a debutat pe prima scenă în data de 2 august 1980, la un meci FCM Braşov – FCM Galaţi 2-1. Născut la 9 februarie 1957, Valer Şulea a jucat 169 de meciuri în Liga 1, marcând 16 goluri. A evoluat pentru  FCM Braşov (1980 -1984 şi 1986-1989) şi pentru Politehnica Timişoara (1984-1986) în prima ligă, dar şi în eşalonul secund pentru FC Braşov, ICIM Braşov, CSU Braşov şi Carpaţi Braşov. Ultima dată, Valer Şulea a fost observator la meciul ACS Poli Timişoara – FC Botoşani, scor 1-1, disputat în 17 noiembrie, în etapa a XVIII-a a Ligii I.

 

Comentarii