O academie ieșeană de fotbal, alături de granzii Europei

miercuri, 25 octombrie 2023, 16:56
1 MIN
 O academie ieșeană de fotbal, alături de granzii Europei

Academia Didi Iași participă, în perioada 27-29 octombrie 2023, la Elite Neon Cup Atena, cel mai mare turneu de juniori care se organizează în Grecia și unul dintre cele mai importante din Europa. 

În cadrul competiției mai sunt înscrise echipe ale unor cluburi extrem de cunoscute, precum AC Milan, PSG, Olympiacos Pireu, Panathinaikos Atena sau Flamengo din Rio de Janeiro.

Ieșenii s-au înscris în turneul organizat la Atena cu două grupe, U10 și U12, cele două fiind vicecampioana, respectiv campioana județului Iași, în sezonul 2022/2023. (foto – echipa u 10, antrenată de Bogdan Curpăn).

Echipa U10 are șansa de a juca împotriva francezilor de la Paris Saint-Germain, dacă se va califica de pe primul loc al grupei B, din care mai fac parte Frosinone Calcio (Italia), Haidari (Grecia), Skenderbeu (Albania), Atromitos (Grecia) și Pathiakakis (Grecia).

La U12, ieșenii vor întâlni încă din faza grupelor nume mari ale fotbalului mondial. Astfel, în primul meci, Academida Didi va juca împotriva grecilor de la Olympiacos Pireu, iar în ultimul împotriva brazilienilor de la Flamengo. În celelalte meciuri, micuții fotbaliști ieșeni se vor confrunta cu Milenko Spojaric (Cipru), OFI Creta (Grecia) și Asteras (Grecia).

Turneul din Grecia este cunoscut în lumea fotbalului juvenil mondial, de-a lungul timpului participând la Elite Neon Cup granzi ai Europei precum Juventus Torino, FC Liverpool, Manchester City, Borussia Dortmund sau Galatasaray Istanbul.

 

Comentarii