Soția unui afacerist a vrut să „înfunde“ un procuror şi a fost condamnată

miercuri, 08 martie 2017, 22:33
2 MIN
 Soția unui afacerist a vrut să „înfunde“ un procuror şi a fost condamnată

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au decis să o condamne la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare pe Tatiana Clapon. Soţia controversatului om de afaceri Gheorghe Clapon a fost găsită vinovată pentru denunţ calomnios, decizia fiind definitivă.

În rechizitoriul întocmit de Pachetul de pe lângă Judecătoria Iaşi se precizează că istoria acestui dosar a început în luna octombrie 2011. Atunci, procurorul Emilian Eva instrumenta un dosar împotriva afaceristului Gheorghe Clapon. Par­te­nera acestuia s-a plâns că Eva ar fi numit-o „proastă“ şi că i-ar fi cerut să dea mărturii împotriva soţului ei. De asemenea, a mai precizat Tatiana Clapon, procurorul ar fi agresat-o fizic.

„Iritat de insistenţele inculpatei referitoare la soluţionarea unei cereri, Eva Emilian ar fi înjurat-o şi ar fi agresat-o, împingând-o în afara sediului. Ca urmare, inculpata s-ar fi împiedicat“, se arată în rechizitoriu, raportat la susţinerile Tatianei Cla­pon.

Căderea invocată i-ar fi produs Tatianei o fractură la mână. În susţinerea poveştii sale, Clapon a adus doi martori, Alexandru Onofrei şi Liliana Şuţă, condamnaţi şi ei la câte un an de închisoare cu suspendare de prima instanţă.

Acuzaţiile ieşencei au făcut obiectul unui dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României finalizat cu neînceperea urmăririi penale. În timpul anchetei, procurorii de la Bucureşti au audiat jandarmii care păzesc sediul DNA, dar şi poliţiştii care lucrează în dosarele anticorupţie.

Varianta Tatianei Clapon a fost, astfel, infirmată. De asemenea, filmările nu au putut fi folosite întrucât erau suprascrise.

Comentarii