Iată ce se întâmplă în timp ce şefii Salubris raportează succese peste succese în activitatea de ecarisaj!

Un câine i-a sfâşiat sânul şi o mână unei tinere de 25 ani pe stradă în Iaşi

luni, 19 ianuarie 2015, 02:59
2 MIN
 Un câine i-a sfâşiat sânul şi o mână unei tinere de 25 ani pe stradă în Iaşi

Fata de 25 de ani a fost salvată întâmplător de câţiva trecători, care au ajuns acolo cu întârziere şi care au reuşit să pună pe fugă animalul, sunând apoi la 112.

Ieşeancă pe patul de spital după ce a fost muşcată de un câine. B.N.O, o tânără în vârstă de 25 de ani din Iaşi, a trecut prin clipe de coşmar după ce a fost atacată de un câine pe stradă, luptându-se practic cu acesta minute în şir.

Patrupedul, care a apărut pe neaşteptate şi a devenit agresiv, i-a provocat leziuni la nivelul pieptului şi al mâinii, iar câţiva martori i-au sărit în ajutor şi au apelat imediat la numărul unic 112. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de prim ajutor, care a preluat-o pe tânără şi a transportat-o în Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic „Sfântul Spiridon“.

„Pacienta pre­zen­ta o plagă muşcată la nivelul sânului drept şi la nivelul antebraţului stâng, respectiv o treime din par­tea inferioară. Medicii de gardă i-au acordat îngrijiri medicale de prim ajutor şi pacienta a fost stabilizată“, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sf. Spiridon“.

Cadrele medicale nu ştiau în ce zonă s-a în­tâmplat agresiunea, tânăra ur­mând a face o plângere du­pă ce va ieşi din spital. Fe­tei i-a fost administrat vac­cinul antitetanos şi an­tibiotice, după care a fost direcţionată către Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Pa­rascheva“, pentru a se institui tratamentul de profilaxie împotriva rabiei. Boala se manifestă prin febră, tre­mu­rături, apariţia unor spasme dureroase, modificări ale vocii şi salivaţie intensă.

Conform reprezentanţilor Primăriei Municipiului Iaşi, anul trecut erau în oraş peste 10.000 de câini comunitari.
 

Comentarii