Un fost viceprimar PNL a stârnit reacţii aprinse din cauza convingerilor privind familia

marți, 09 mai 2017, 17:00
2 MIN
 Un fost viceprimar PNL a stârnit reacţii aprinse din cauza convingerilor privind familia

O postare pe internet a fostului viceprimar al Iaşului, Marius Dangă legată de adoptarea iniţiativei cetăţeneşti de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie a stârnit reacţii aprinse. Iniţiativa a fost semnată de 3 milioane de cetăţeni. 

„Una dintre cele 3 milioane de semnături e a mea. Da, pe tema familiei, sunt un conservator şi salut decizia luată astăzi de Camera Deputaţilor”, scris pe Facebook, Marius Dangă. Reacţia au apărut rapid. „Cardul de liberal se returnează la secretariat de luni până vineri între 9 şi 18. Ce treabă are statul să legifereze raporturile liber consimţite dintre cetăţeni? În loc să scoatem cu totul acel articol din Constituţie, românii vor să îl facă şi mai complex şi mai înapoiat. Nu poţi să te numeşti liberal şi să susţii aşa ceva. De acum aştept să te semnezi MSD consilier din partea PN”, a spus în replică Radu Plămădeală.

„Aici mă salvează Statutul PNL care vorbeşte despre «… idei care promovează valorile creştin-democrate, liberale şi conservatoare.» În PNL e loc pentru toţi”, a răspuns fostul viceprimar. „Marius cunosc statutul PNL, ştiu că înglobează şi conservatorismul şi ştiu că eşti acoperit. Doar că nu te mai poţi numi liberal.  Îţi respect opinia dar nu pot fi de acord cu ea. Mai ales că vine de la o persoană destul de tânără. Pacostea României este că un partid de «dreapta» votează ingerinţa statului în viaţa privată. În loc să devină cadrul în care libertatea prosperă, Constituţia României devine o barieră în viaţa unei minorităţi. Drepturile cuplurilor heterosexuale nu sunt afectate cu nimic, dar absolut nimic şi atunci care e motivul acestei mişcări de inspiraţie dughinistă? Acest lucru trebuie să îl întrebe un liberal”, îi răspunde Plămădeală.

Concluzia este trasă de către Adrian Christescu: „Salut românii verzi! Cu mâna întinsă la stat, iubitori de odăjdii si ancoraţi în superstiţii ei îşi manifestă superioritatea prin aceea ca sunt mândri de curiozitatea lor referitoare la ce fac doi indivizi în patul lor acasă! Da cu o semnătura pentru taţii beţivi si mamele care îşi părăsesc copii nu ne Fericiţi? Ipocriţi si fariseii… cât despre liberalism vorbim de limba chineza…” 

 

 

Comentarii