Viceprimarul Iaşului, îmbrăţişat şi „executat” de o hoaţă în două minute, în biroul lui

vineri, 24 iulie 2015, 01:56
3 MIN
 Viceprimarul Iaşului, îmbrăţişat şi „executat” de o hoaţă în două minute, în biroul lui

O femeie care s-a recomandat la intrare "soţia viceprimarului" a furat un telefon mobil chiar de pe masa acestuia, cu el de faţă. "A venit la mine în birou şi m-a luat în braţe. A spus că vrea un loc de muncă. Totul a durat 1-2 minute", spune uimit Gabriel Surdu. Poliţiştii, dezmeticiţi într-un final, au prins hoaţa tocmai în Piaţa Unirii

Primăria s-a confruntat ieri cu o breşă serioasă de securitate. O femeie a reuşit să ajungă până în biroul viceprimarului Gabriel Surdu şi să sustragă un telefon mobil fără a fi „deranjată” prea mult de poliţiştii locali. „Cu un tupeu fantastic”, după cum s-a exprimat Surdu, femeia le-a spus agenţilor de la intrarea în Primărie că este soţia viceprimarului.
Cu un geamantan în dotare, Maria S., în vârstă de 49 de ani, a urcat până la etajul 1 al Palatului Roznovanu şi a mers direct în biroul lui Surdu, care, întâmplător, avea uşa deschisă. Odată intrată în încăpere, femeia l-a îmbrăţişat pe Surdu. Anterior, din birou ieşise consilierul local Anca Preda, iar aceasta îşi lăsase temporar geanta şi telefonul pe masa de lucru a viceprimarului. „Eu eram pe punctul de a ieşi din birou. După ce a trecut cu un tupeu fantastic de intrarea în Primărie, sub o identitate falsă, a venit la mine în birou şi m-a luat în braţe. Eu m-am purtat normal, dar am fost uimit de reacţia ei. A spus că vrea un loc de muncă, şi i-am transmis să se înscrie ca orice cetăţean în audienţă şi o vom ajuta în măsura în care putem. Totul a durat 1-2 minute. După plecarea acesteia, Anca Preda a revenit în birou la mine şi a observat că i-a dispărut telefonul. Atunci am făcut legătura cu momentul în care doamna a pus mâna pe birou şi, probabil, atunci a luat telefonul”, a povestit Surdu.
 
Nu s-a depus plângere
 
Viceprimarul a adăugat că i-a alertat pe poliţişti, care au plecat în căutarea femeii. În scurt timp, aceştia au depistat-o în apropiere de Piaţa Unirii. Poliţiştii au invitat-o înapoi la sediul Primăriei, pentru a fi identificată de martori, iar la percheziţia geamantanului a fost găsit şi telefonul. „Femeia a fost dusă la Secţia a III-a Poliţie pentru continuarea cercetărilor în acest caz”, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale, Daniel Ungureanu.
Viceprimarul Surdu a admis că poliţiştii locali nu au dat dovadă de vigilenţă în momentul în care au lăsat-o pe femeie să intre în Primărie. „E adevărat că au un capăt de vină, dar au greşit într-un mod unic: nici ei probabil nu se aşteptau ca femeia să spună că este soţia viceprimarului”, a precizat Surdu. Consilierul local Anca Preda a menţionat că nu a depus plângere împotriva femeii, dar Inspectoratul de Poliţie Judeţean s-a autosesizat în cauză şi a întocmit dosar penal pentru furt.
 

Comentarii