(VIDEO) Accidentul mortal de la Era: Alcoolemie 2,7 la mie! Imagini înainte de impact!

miercuri, 06 septembrie 2017, 06:10
3 MIN

Jurnaliştii „Ziarul de Iaşi“ au intrat, în exclusivitate, în posesia primelor imagini cu bolidul ucigaş, care a făcut prăpăd duminică dimineaţa, în Valea Lupului. În imagini se poate vedea că tânărul care conduce BMW-ul seria cinci are o viteză foarte mare. Ieri, surse din cadrul anchetei privind accidentul ne-au precizat că alcoolemia tânărului care a produs tragedia era de 2,7 mg/l alcool pur în sânge, iar în urină era de 3,1 mg/l alcool. De asemenea, viteza maşinii era undeva peste 140 km/h.

În imaginile aflate în posesia „Ziarului de Iaşi“ se poate vedea cum, în jurul orei 6,20 duminică dimineaţa, traficul pe drumul european, în zona Valea Lupului, este relaxat: ici-colo câte o maşină. Pe partea dinspre Iaşi către Antibiotice, un autobuz rulează cu 50 km/h, regulamentar. Pe partea cealaltă, în cadrul camerei video se poate vedea cum „ţîşneşte“ autourismul BMW. Acesta rulează cu viteză foarte mare, dinspre Antibiotice către Păcurari. Autoturismul parcurge o distanţă mare din drum, apoi se vede cum sare refugiul pietonal amplasat la mijlocul drumului european, în faţă la Popas Păcurari, apoi îşi „ia zborul“ la propriu, propulsat de parapetul înclinat la 45%, construit de către DRDP Iaşi. Urmarea nu se mai vede în imagini, deoarece între camera de filmat şi locul accidentului se interpune un imobil. Bolidul sare parapetul de beton şi se înfige la propriu într-o autoutilitară condusă de un bărbat în vârstă de 60 de ani, din Holboca, care moare pe loc. Lângă el, se afla un tânăr în vârstă de 15 ani.

Jurnaliştii „Ziarului de Iaşi“ aproximează, în baza capturilor video, că viteza cu care circula Emanuel Encuţ, în vârstă de 22 de ani, este de peste 140 km/h, lucru confirmat şi de surse din cadrul anchetei derulate de către Biroul Rutier Iaşi. Tânărul a plecat de la o nuntă de la Pensiunea „Crystal II“ din Valea Lupului, în jurul orei 6.15. După ce a trecut de sensul giratoriu de la Era Park, tânărul a ales să circule pe banda de lângă axul drumului, unde este amplasat separatorul de beton care delimitează sensurile. În apropierea reprezentanţei Caremil, şirul de parapete de beton se întrerupe, fiind amenajat un refugiu de beton, cu bordură, pentru ca localnicii din Valea Lupului să traverseze drumul european pentru a ajunge în staţia de autobuz, trecere de pietoni care însă nu este deocamdată funcţională. Bordura de beton „se lăţeşte“ în zona respectică cu jumătate de metru, iar şoferii neatenţi care circulă prea aproape de separatorul de beton o pot „încăleca“.
 
Poliţiştii cred că şoferul BMW-ului, din cauza alcoolului şi a vitezei, a „încălecat“ această bordură, a dărâmat două balize de semnalizare, apoi a izbit porţiunea parapetului de beton, care a acţionat ca o rampă de lansare, la propriu. BMW-ul a zburat pe sensul opus de mers, unde a izbit frontal o autoutilitară încărcată cu pâine aparţinând societăţii de panificaţie Vel Pitar condusă de Ioan Ferestrăoaru, care a decedat pe loc, iar tânărul de 15 a suferit mai multe fracturi. În schimb, Emanuel Encuţ, în urma ciocnirii cu autoutilitara, a fost aruncat din autoturism, el fiind găsit în rigola aflată pe marginea drumului european. Şoferul autoutilitarei a fost prins între fiarele contorsionate ale autovehiculului şi a fost scos de către pompierii de la descarcerare.

Băiatul care a scăpat ca prin minune a fost operat şi este în stare bună

Potrivit medicilor de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“, adolescentul în vârstă de 15 ani victimă a accidentului rutier produs duminică dimineaţă are o evoluţie bună. În cursul zilei de ieri, acesta urma să fie transferat din Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă în Clinica de Ortopedie. Acesta a ajuns la spital prezentând traumatism cranio-cerebral, traumatism cranio-facial, contuzie toraco-abdominală, precum şi o fractură de femur care necesita intervenţie chirurgicală. „Copilul a fost operat zilele acestea, iar evoluţia sa este bună. Astăzi (n.r. – ieri) va fi transferat din ATI pe Clinica de Ortopedie“, a precizat dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“. Reprezentanţii unităţii medicale au precizat că, cel mai probabil, băiatul va necesita şi consiliere psihologică. (Andrei DÎSCA; Mădălina OLARIU) 

Comentarii