De Business

Punem punctul pe știi

Zeci de directori ai Deutsche Bank, investigaţi pentru reducerea frauduloasă a taxelor unor clienţi

vineri, 07 iunie 2019, 08:44
1 MIN
 Zeci de directori ai Deutsche Bank, investigaţi pentru reducerea frauduloasă a taxelor unor clienţi

Procuratura germană a extins o investigaţie referitoare la o schemă de reducere frauduloasă a taxelor pentru a include aproximativ 70 de actuali şi foşti directori au Deutsche Bank, consideraţi suspecţi, potrivit publicaţiei Sueddeutsche Zeitung, citată de Reuters.

Între persoanele suspectate de procuratura din Koln se află Garth Ritchie, şeful diviziei de investment banking a Deutsche Bank, potrivit articolului. Ritchie a refuzat să comenteze. Nu au fost disponibile comentarii nici din partea procuraturii din Koln. Deutsche Bank a confirmat într-un comunicat că actuali şi fost directori ai săi sunt investigaţi, dar nu a precizat numele acestora. Banca a adăugat că aceştia nu au fost implicaţi în schema fiscală.

Investigatorii suspectează că Deutsche şi alte bănci au exploatat o  lacună legislativă pentru a permite ca două părţi să pretindă drepturi de proprietate asupra aceloraşi acţiuni, făcând posibil să ceară rabaturi frauduloase de la taxele pe dividende, în valoare de miliarde de euro. Această excrocherie este investigată de mai multe birouri de procurori. Deutsche Bank a anunţat că procuratura din Koln a investigat din 2017 doi foşti angajaţi în legătură cu acest caz. ”Recent, prpcuratura a iniţiat investigaţii împotriva unor foşti şi actuali angajaţi şi membri ai board-ului e directori”, potrivit comunicatului.

Comentarii