A ajuns în faţa judecătorilor după ce şi-a tăiat copacul din propria curte. Are de plătit şi daune

vineri, 18 noiembrie 2022, 02:50
2 MIN
 A ajuns în faţa judecătorilor după ce şi-a tăiat copacul din propria curte. Are de plătit şi daune

Un plop tăiat în propria curte l-a adus pe un ieşean din Ruginoasa în faţa judecătorilor. Bărbatul tăiase în ziua respectiv mai mulţi arbori, unul dintre ei căzând peste un stâlp ce făcea parte din reţeaua de distribuţie a energiei electrice. Stâlpul s-a rupt, fiind distruse şi elementele de reţea montate pe acesta. 

După două luni de la incident, M.B. a primit din partea Delgaz Grid SA o factură de 3.152,92 lei, reprezentând contravaloarea lucrărilor de reparaţii. Bărbatul a refuzat să plătească, iar urmarea a fost o acţiune civilă depusă la Judecătoria Paşcani.

În instanţă, M.B. a explicat că nu putea fi făcut responsabil de pagubele despre care făcea vorbire Delgaz Grid. Ele se produseseră din cauza faptului că chiciura căzută în dimineaţa respectivă provocase ruperea unor crengi din plopul aflat pe proprietatea sa.

Din planşele foto depuse la dosar de Delgaz, în care se vedeau cioatele plopilor tăiaţi, judecătorii au dedus însă că vinovăţia îi aparţinea lui M.B. Că fusese vorba doar de nişte crengi sau de un copac întreg, nu avea relevanţă. Prejudiciul era cert şi fusese produs de un bun aflat în proprietatea lui M.B.

„Este cert dovedit că între fapta ilicită, săvârşită cu vinovăţie de către pârât şi prejudiciul produs reclamantei există o legătură de cauzalitate. Faţă de aceste constatări, instanţa va admite acţiunea formulată de reclamantă împotriva pârâtului de obligare a acestuia la plata sumei de 3152,92 lei, cu titlu de prejudiciu material”, au conchis magistraţii. M.B. va trebui să plătească şi 226 lei, reprezentând cheltuieli de judecată. 

Comentarii