A furat din trei magazine de la baterii externe până la pijamale şi tequilla

marți, 06 septembrie 2022, 01:50
2 MIN
 A furat din trei magazine de la baterii externe până la pijamale şi tequilla

Un hoţ şi-a încercat norocul de trei ori, în trei supermarket-uri. A fost prins de fiecare dată, ajungând în cele din urmă în faţa judecătorilor. A scăpat ieftin.

În februarie 2018, Alexandru Tudosă a intrat în Carrefour Era, ca orice cumpărător onest. A luat din raft două baterii externe în valoare de 170 lei fiecare, punându-le în coş. Ajuns însă la raionul de produse alimentare, a scos bateriile din cutii şi le-a băgat în buzunarul hainei, lăsând ambalajul pe raft. A pus în coş două pachete de paste făinoase, după care s-a îndreptat spre casa de marcat. A plătit pastele şi a vrut să iasă. A fost oprit însă de agentul de pază al magazinului, care a chemat poliţia, după ce a găsit marfa furată în buzunarele lui Tudosă.

După trei luni, hoţul a intrat într-un magazin de cosmetice din complexul Carrefour Felicia. A luat un flacon cu apă de toaletă Lanvin Eclat D’Arpege şi a dat să plece. A stârnit însă sistemul de alarmă şi a fost prins din nou. A treia încercare a fost făcută în seara zilei de 4 iunie, în magazinul Lidl de pe Primăverii. De aici, a luat două sticle de tequilla, un kilogram de crenvurşti, un şort bărbătesc, un tricou „Jurasic World” şi două perechi de pijamale bărbăteşti „Star Wars” şi „Jurasic Workd”. Le-a pus pe rând în rucsacul pe care-l ţinea în spate, gest care nu a putut trece neobservat de agenţii de pază. Aceştia l-au oprit imediat ce a trecut de casele de marcat.

Tudosă nu se afla la primele isprăvi de această natură, el figurând cu antecedente penale tot pentru furturi. Magistraţii Judecătoriei au luat totuşi în calcul faptul că marfa furată fusese recuperată şi s-au orientat spre o pedeapsă uşoară, respectiv 1 an şi 2 luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. El va trebui să plătească însă contravaloarea celor două baterii power bank, care fuseseră deteriorate. Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

 

 

Comentarii