A început răzmeriţa în PSD Iaşi: se cere demiterea preşedintelui Maricel Popa

miercuri, 30 septembrie 2020, 09:24
1 MIN
 A început răzmeriţa în PSD Iaşi: se cere demiterea preşedintelui Maricel Popa

Unii social-democraţi au dat startul răzmeriţei în PSD Iaşi. Organizaţia municipală a PSD Iaşi a aprobat, aseară, o rezoluţie prin care este solicitată demiterea preşedintelui PSD Iaşi Maricel Popa. Solicitarea vine în contextul rezultatelor alegerilor locale: în municipiu, PSD s-a clasat pe locul 3, iar în judeţ pe locul 2.

Reuniunea a fost condusă de Marius Ostaficiuc, unul dintre liderii organizaţiei municipale, iar la întâlnire au participat peste 40 de persoane. Potrivit unor surse din partid, rezoluţia va fi înaintată ori la Comitetul Executiv Judeţean, ori direct la Bucureşti.  Cert este că, la acest moment, Popa pare să fi pierdut sprijinul organizaţiei municipale Iaşi, sau cel puţin a unei bune părţi din aceasta. Ostaficiuc nu a putut fi contactat până la ora publicării acestei ştiri.

O altă problemă abordată în şedinţa de aseară a vizat posibila contestare a doi dintre consilierii PSD aleşi în urma scrutinului de duminică: Elvira Rotundu şi Marian Dalban, ambii apropiaţi ai Cameliei Gavrilă, care a candidat la funcţia de primar. Surse din partid spun că aceştia ar putea fi înlăturaţi de pe listă – în principal, este contestată lipsa vechimii în partid – şi ar putea fi înlocuiţi cu Mihai Gavril şi Costică Florea.

Întrebat de rezoluția adoptată ieri de contestatarii săi din PSD, presedintele PSD Iași a dat doar din mână a lehamite. Maricel Popa a promis însă că va prezenta mâine un punct de vedere.

Vom reveni cu informaţii.

Comentarii