Adjuncţi noi ai şefului IPJ Iaşi. Avansări pe post în Poliţia ieşeană, la finalul anului

sâmbătă, 05 ianuarie 2019, 02:50
2 MIN
 Adjuncţi noi ai şefului IPJ Iaşi. Avansări pe post în Poliţia ieşeană, la finalul anului

Aceştia sunt comisarii şefi Mihai Svalja (FOTO) şi Alexandru Spiridon. Primul vine de la Investigaţii Criminale, fiind unul din cei mai buni criminalişti ieşeni. Al doilea, de la Poliţia Transporturi.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Iaşi are noi adjuncţi, după o perioadă în care instituţia a funcţionat numai cu un singur şef. De la sfârşitul anului 2018, instituţia are doi adjuncţi, fiind avansaţi în funcţie şefi de structuri cu experienţă. Unul dintre adjuncţi este comisarul şef Mihai Svalja, care a fost avansat în funcţia de adjunct al IPJ Iaşi venind de la conducerea Serviciului de Investigaţii Criminale (SIC) Iaşi. În locul acestuia, pe funcţia de şef al SIC a fost avansat comisarul şef Ştefan Săuleac, care a condus timp de mai mulţi ani Biroul Urmăriri Iaşi.

Adjunctul IPJ Iaşi Mihai Svalja are în subordine mai multe structuri, printre care Serviciul de Investigaţii Criminale şi Serviciul pentru Investigarea Criminalităţii Economice (SICE). Celălalt nou adjunct al IPJ Iaşi este comisarul şef Alexandru Spiridon, acesta venind de la poliţia Transporturi Feroviare Iaşi. Comisarul Spiridon va avea în subordine Poliţia Rutieră Iaşi cât şi Siguranţa Publică. Şi acesta a fost numit pentru o perioadă de şase luni, cu posibilitatea prelungurii cu încă şase luni.

Svalja şi Spidion au fost numiţi doar pentru perioade de câte şase luni de zile deoarece posturile din sistem au fost blocate. În privinţa comisarului Mihai Svalja, acesta a făcut carieră în cadrul SIC Iaşi timp de mai mulţi ani, implicându-se în rezolvarea unor cazuri importante. Cu toate că era şeful departamentului, Svalja s-a implicat personal în rezolvarea unor cazuri, el fiind unul dintre cei mai buni criminalişti din cadrul poliţiei ieşene.

Comentarii