Aduceți șampanie în Eritreea

miercuri, 18 mai 2022, 18:50
1 MIN
 Aduceți șampanie în Eritreea

 

Câștigătorul etapei a X-a din Turul Italiei, Briniam Ghirmay a abandonat a doua zi, deoarece la festivitatea de premiere a fost lovit în ochi de dopul de la sticlă

Strălucitul învingător al etapei de marți din ”Giro d'Italia”, Briniam Ghirmay din Eritreea a trebuit să abandoneze competiția a doua zi. Nefiind, pesemne, obișnuit cu șampania, și cuprins de emoția victoriei, Briniam a desfăcut sticla la festivitatea de premiere, dar dopul i-a sărit fix în ochiul drept. Inițial, africanul nu a părut să aibă probleme, dar mai târziu a acuzat dureri și tulburări de vedere și a fost internat în spital. Ciclistul este acum în afara oricărui pericol, dar nu a mai putut continua, ieri, cursa.

Etapa a XI-a (Santarcangelo di Romagna – Reggio Emilia, 203 km) a fost câștigată la sprint de Alberto Dainese (DSM), urmat de columbianul Fernando Gaviria (UAE) și italianul Simone Consoni (Cofidis). Dainese este primul italian care câștigă o etapă în actualui Giro. La general, Richard Carapaz (INEOS) a urcat pe poziția a doua, la 12 s de liderul Juan Pedro Lopez (Trek), la fel ca Joao Almeida (UAE).

 

 

Comentarii