Aglomeraţie la secţiile ATI Covid din Iaşi: încep iar îngrijorările

luni, 15 martie 2021, 02:50
2 MIN
 Aglomeraţie la secţiile ATI Covid din Iaşi: încep iar îngrijorările

Situaţia la secţiile de ATI din judeţ începe să fie îngrijorătoare. Ieri, la secţiile ATI mai erau libere trei paturi. Acelaşi număr s-a menţinut de altfel şi în ultimele zile ale săptămânii trecute.

Mai exact, numărul paturilor ATI disponibile a coincis cu numărul pacienţilor COVID-19 declaraţi decedaţi. Medicii trag un semnal de alarmă asupra faptului că numărul paturilor disponibile de la ATI este greu de preconizat, acesta schimbându-se de la o oră la alta. Ieri, la Iaşi, au fost raportate 205 cazuri în plus faţă de ziua precedentă.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, doar şapte au fost externate în plus faţă de ziua precedentă. În judeţ, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat trei decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 625.

În ceea ce priveşte campania de vaccinare împotriva COVID-19, desfăşurată la nivelul judetului Iaşi, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 105.214 vaccinări. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 220 de reacţii adverse uşoare.

Referitor la gradul de ocupare a paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, ieri, 14 martie, erau ocupate 307 paturi, din care 43 erau paturi ATI.

Dacă, la secţiile destinate celor care au forme medii de boală, mai existau peste 240 de paturi libere, la ATI existau doar trei, la respectiv unul la Spitalul de Recuperare şi alte două la Spitalul de Neurochirurgie.

La Spitalul de Boli Infecţioase, toată secţia de ATI era plină până la refuz. În acelaşi timp, şi paturile din secţiile de confirmaţi conectate la reţeaua de oxigen erau ocupate. Cu alte cuvinte, situaţia a revenit la cea din noiembrie anul trecut, când sistemul sanitar era în plin val doi.

Comentarii