Ajutor medical pentru locuitorii din Belceşti şi Podu Iloaiei. S-au înființat două centre medicale de permanenţă noi

marți, 01 octombrie 2019, 01:54
1 MIN
 Ajutor medical pentru locuitorii din Belceşti şi Podu Iloaiei. S-au înființat două centre medicale de permanenţă noi

Direcţia de Sănătate Publică şi Casa Judeţeană de Sănătate au înfiinţat două noi centre de permanenţă. Este vorba de Centrul de permanenţă „Herma Med Center“ Belceşti cu zonele arondate: comunele Belceşti, Bălţaţi, Balş, Cotnari şi Centrul de permanenţă „Transmed Expert“ Podu Iloaiei cu zonele arondate: oraşul Podu Iloaiei, comuna Româneşti şi comuna Erbiceni.

Începând cu 1 octombrie, în judeţul Iaşi se află în contract un număr de 19 centre de permanenţă, faţă de şaptesprezece câte erau în contract în 2018. Dintre acestea, trei sunt în municipiul Iaşi, fiind vorba de: Centrul de permanenţă Umanitas în cartierul Tătăraşi, Centrul de permanenţă HermaMed Center, lângă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Spiridon şi Centrul de permanenţă din cartierul Galata. În rest, în judeţul Iaşi funcţionează alte 14 centre de permanenţă. Garda se instituie în centrul de permanenţă, în zilele lucrătoare, între orele 15,00-8,00, şi numai după terminarea programului stabilit pentru activitatea curentă a medicilor de familie în cadrul cabinetelor de medicină de familie din zonele arondate.
În zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale, precum şi în zilele declarate libere de către Guvernul României, garda începe de la ora 8 şi durează 24 de ore.

Comentarii