Amenzile în serie i-au făcut pe judecători să nu-i dea permisul înapoi

marți, 26 aprilie 2022, 01:56
2 MIN
 Amenzile în serie i-au făcut pe judecători să nu-i dea permisul înapoi

Oprit de poliţişti, un şofer a prezentat la control un permis de conducere falsificat. În primă instanţă, Judecătoria Paşcani i-a aplicat o pedeapsă cu suspendare, interzicându-i totodată să mai conducă. Inculpatul a făcut totuşi apel: se angajase ca şofer, iar acum judecătorii îl lăsau fără pâine.

Dosarul a intrat pe rolul Judecătoriei Paşcani în urmă cu un an, Eusebiu Epure fiind acuzat de conducere fără permis şi uz de fals. În martie 2017, pe când se afla la volanul unui Audi A4, fusese oprit de poliţişti la Valea Seacă şi prezentase un permis italian falsificat. Epure şi-a recunoscut fapta, beneficiind astfel de reducerea cu o treime a pedepsei. Ca urmare, judecătorii l-au condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, interzicându-i totodată să mai conducă vreun autovehicul timp de trei ani.

Această ultimă menţiune din sentinţă a fost apreciată de Epure ca fiind excesivă şi neîntemeiată, inculpatul declarând apel. Şoferul a arătat că în noiembrie 2017 obţinuse un permis de conducere valabil şi se angajase ca şofer. Interdicţia aplicată de judecători îl puneau în situaţia de a rămâne fără loc de muncă.

Argumentele aduse de Epure nu i-au convins pe magistraţii Curţii de Apel. Aceştia au constatat că la scurt timp de la obţinerea permisului de conducere începuse să colecţioneze amenzi, fiind sancţionat de 7 ori pentru nefolosirea centurii de siguranţă, lipsa documentelor, nesemnalizarea schimbării direcţiei de mers sau nerespectarea semnificaţiei indicatoarelor rutiere.

"Inculpatul este o persoană aptă de muncă astfel că îşi poate întreţine familia şi prin desfăşurarea altor activităţi lucrative decât cea de şofer", au apreciat judecătorii, care au decis respingerea apelului şi confirmarea sentinţei iniţiale.

Comentarii