Apar alte focare de COVID în judeţul Iaşi. Unul este chiar la spital

vineri, 25 septembrie 2020, 01:57
1 MIN
 Apar alte focare de COVID în judeţul Iaşi. Unul este chiar la spital

Trei noi focare de COVID 19 au fost raportate pe teritoriul judeţului Iaşi în ultimele 24 de ore. Ieri, potrivit Grupului de Comunicare Stategică s-au înregistrat 77 de noi cazuri, Iaşul coborând de pe podium şi situându-se după Bacău, Constanţa, Galaţi şi municipiul Bucureşti. La nivel naţional au fost raportate 1.639 de cazuri într-o singură zi, după efectuarea a peste 24.700 de teste. Doi ieşeni infectaţi cu noul coronavirus şi-au pierdut viaţa, la nivel naţional, numărul de decese raportate fiind de 41 de persoane.

După focarul de la Miroslava înregistrat în urmă cu două zile, ieri, a mai apărut unul, tot la o societate comercială de la Moţca. Este vorba despre nouă persoane care lucrează la o firmă şi care, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică, au fost izolate, fie în spaţii special amenajate, fie la domiciliu. Spaţiul unde angajaţii pozitivi lucrau a fost dezinfectat, iar 11 contacţi direcţi de la locul de muncă au fost carantinaţi la punctul de lucru tocmai pentru a nu se întrerupe producţia.

Un alt focar raportat este la Secţia de recuperare Cordiovasculară şi Medicina Muncii din cadrul Spitalului de Recuperare. Aici, la nouă angajaţi testele RT PCR au fost pozitive. Persoanele depistate cu infecţia cu noul coronavirus au fost izolate, fie instituţiponal, fie la domiciliu. Potrivit reprezentanţilor DSP, s-a realizat dezinfecţia secţiei şi s-a decis retestarea întregului personal.

Şi la Centrul pentru Servicii Sociale s-au raportat un număr mai mare de cazuri de COVID 19. Este vorba de trei beneficiari ai centrului şi un angajat. Beneficiarii pozitivi au fost izolaţi în cadrul instituţiei, iar angajatul a fost trimis acasă. Contacţii direcţi sunt în continuare supravegheaţi şi carantinaţi de personalul medical.

Comentarii