Asistentă medicală operată de o tumoră pe creier

duminică, 08 mai 2022, 23:13
2 MIN
 Asistentă medicală operată de o tumoră pe creier

O asistentă medicală care timp de 30 de ani a fost alături de cei bolnavi a avut la rândul său nevoie de ajutor medical după ce a aflat că are o tumoră de aproximativ 5 centimetri la nivelul creierului. 

Gina Corban povesteşte că toate problemele au început să apară într-o săptămână în care a avut un program solicitant, cu gărzi şi ture succesive. Noaptea nu putea dormi din cauza unor dureri de cap pe care iniţial le-a pus pe seama oboselii acumulate. Abia după ce s-a trezit cu amelţeli, greaţă şi vărsături a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie. „A fost ca un şoc iniţial. Nu m-am gândit că mi s-ar putea întâmpla chiar mie acest lucru. Dumnezeu face minuni, mi-am pus toată încrederea în El. Iar medicii sunt mâna lui Dumnezeu. Prin Dumnezeu şi prin mâna medicilor s-a putut realiza această minune”, a povestit asistenta medicală în vârstă de 47 de ani.

Atunci când a ajuns la spital, medicii au diagnosticat-o cu sindrom de hipertensiune intracraniană, dureri de cap, vărsături şi deficite motorii. A trecut prin mai multe investigaţii medicale care au arătat că are o tumoră foarte agresivă, de dimensiuni foarte mari, cunoscută în literatura de specialitate ca glioblastom. Pentru a se face rezecţia acesteia, se foloseşte o substanţă de contrast, un praf alb pe care pacientul îl înghite şi care se fixează pe celulele tumorale, delimitând astfel tumora de creierul din jur.

„Ne bucurăm că am putut ajuta o colegă, această pacientă este asistentă şi lucrează la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi. Ne bucură că este bine, se poate reintegra social, poate să îşi desfăşoare în continuare activitatea profesională fără probleme. Va necesita tratamente complementare, controale repetate, dar în momentul de faţă este acasă cu un prognostic relativ favorabil”, au transmis reprezentanţii Spitalului de Neurochirurgie.

Comentarii