Băiatul maltratat de doi descreieraţi a murit

sâmbătă, 12 februarie 2022, 02:50
2 MIN
 Băiatul maltratat de doi descreieraţi a murit

Copilul în vârstă de doi ani care a ajuns la spital în comă după ce a fost bătut de mamă şi de concubinul acesteia s-a stins ieri din viaţă. Băiatul se afla internat la Spitalul de Copii "Sf. Maria" de pe 2 februarie, iar pe 4 februarie, în urmă cu o săptămână, a fost declarat în moarte cerebrală, după ce medicii au constatat că nu exista activitate cerebrală. 

Era ţinut în viaţă doar de aparatele care îi menţineau funcţiile vitale, fiind internat pe secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. "La pacientul în vârstă de doi ani, transferat la noi din Neamţ, cu politraumatism, suspectat că ar fi fost lovit de aparţinători din partea familiei, a fost constatat decesul. Era deja declarat din punct de vedere clinic în moarte cerebrală", a declarat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii "Sf. Maria".

Atunci când a ajuns la spital, medicii au descoperit că avea un traumatism cranio-cerebral cu hemoragie intracerebrală, iar pe corp avea fracturi vechi şi noi, contuzii şi echimoze, necroză pe fesă, unele fiind vechi chiar şi de câteva săptămâni. Deşi a fost declarat în moarte cerebrală în urmă cu o săptămână, iar medicii au precizat că nu mai există nicio şansă de îmbunătăţire a stării sale, copilul nu a fost deconectat de la aparate.

Medicii au spus că depinde de resursele copilului în cât timp va surveni decesul, neexistând nicio lege în România care să permită deconectarea de la aparate în astfel de cazuri. Mama şi concubinul acesteia sunt arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Iniţial au fost cercetaţi pentru vătămare corporală şi rele tratamente aplicate minorului, însă încadrarea va fi schimbată ca urmare a decesului copilului.

Un caz asemănător a fost cel al Sophiei, fetiţa de doi ani care a ajuns la spital în stare foarte gravă, cu diagnostic de stop cardio-respirator resuscitat, politraumatism post înec. Mama fetiţei a susţinut atunci că fetiţa s-ar fi înecat în cada cu apă, însă din evaluările medicale a reieşit că fetiţa fusese victima unor abuzuri fizice repetate din partea mamei, fiind descoperite "fracturi osoase vechi multiple" şi alte politraumatisme produse prin agresiune. 

Comentarii