Bani pentru juniori şi atât la CSM Poli

miercuri, 30 mai 2018, 01:43
2 MIN
 Bani pentru juniori şi atât la CSM Poli

 Situaţia echipei mari rămâne în ceaţă

 

 

 

CSM Politehnica Iaşi continuă să navigheze într-o perioadă plină de incertitudini din punct de vedere financiar. Fără probleme până în toamnă, pentru că va încasa în iulie prima rată a drepturilor TV pentru sezonul 2018-2019, echipa ieşeană nu are, la ora actuală, nicio soluţie pentru a acoperi bugetul în ultimele luni ale anului. Asta pentru că promisiunile de atragere a unor finanţatori, făcute încă din vara trecută, când s-a mers pe noua organizare la vârf, s-au dovedit a fi vorbe în vânt, iar Primăria Iaşi continuă să susţină că finanţarea activităţii echipei mari a CSM Poli nu este posibilă acum.

Reprezentanţii Palatului Roznovanu spun că singurul sprijin care poate fi acordat este, la ora actuală, pe lângă punerea la dispoziţie a bazei din Copou, susţinerea Centrul de Copii şi Juniori. Activitatea acestuia ar putea fi finanţată de municipalitate, clubul urmând a fi degrevat de cheltuielile care erau făcute până acum prin intermediul defunctei societăţi Iaşi Fotbal, desfiinţată la iniţiativa primarului Mihai Chirica. Mai mult, există ipoteza că Primăria ar putea susţine financiar şi o echipă secundă, dacă aceasta va fi înfiinţată şi înscrisă într-un eşalon inferior, varianta studiată fiind Liga a III-a.

În ceea ce priveşte echipa mare, poziţia Primăriei va fi anunţată, aşa cum v-am anunţat, după ce se va primi un răspuns din partea Consiliului Concurenţei pe tema finanţării CSM Politehnica. Reamintim, deşi mai multe opinii susţin că gruparea de primă ligă poate fi finanţată de la bugetul local, existând şi o adresă din partea Ministerului Tineretului şi Sportului în acest sens, fiind considerată inutilă obţinerea avizului consiliului amintit, municipalitatea ieşeană a cerut un punct de vedere de la acesta pe tema fotbalului. Primul răspuns, trimis înainte de modificarea Legii Sportului, a pus multe condiţii, care nu puteau fi îndeplinite, cel de-al doilea, cerut după modificarea legii, este aşteptat în continuare.

Bugetul aprobat de Consiliul Local Iaşi pentru susţinerea sportului în acest an este de 5 milioane lei. Anul trecut, CL Iaşi a dat sportului 11,4 milioane lei, 7,6 fiind virate fotbalului.

Comentarii