Blocuri cu până la 14 etaje, în zona industrială. Proiect în dezbatere publică, în perimetrul Metalurgie – Sf. Ioan

sâmbătă, 18 noiembrie 2023, 02:50
2 MIN
 Blocuri cu până la 14 etaje, în zona industrială. Proiect în dezbatere publică, în perimetrul Metalurgie – Sf. Ioan

Investitorii privaţi continuă să propună proiecte pentru reconfigurarea urbanistică a Zonei Industriale. Cel mai nou proiect a fost publicat zilele trecute de Primăria Iaşi, pentru etapa de consultare publică, şi presupune un ansamblu de clădiri pe bld. Chimiei 14, în apropiere de Podul Sfântul Ioan.

 

Firma Recycle International a propus amenajarea unui complex pe un teren cu o suprafaţă de aproape 6.200 mp. În planşa urbanistică apar cinci corpuri de clădire, cu un regim maxim de 14 etaje (58 metri). Alte două tronsoane au 7 etaje, unul are 5 etaje, iar cel mai mic (un corp de legătură) un singur etaj.

Ansamblul va avea funcţiuni mixte: birouri, comerţ, servicii profesionale, depozitări, activităţi productive mici nepoluante şi locuinţe de serviciu (ultima funcţiune este admisă cu condiţionări). Întregul complex va beneficia de un număr de 435 de locuri de parcare, amenajate atât în subteran, cât şi suprateran.

„Direcţia de dezvoltare a localităţii prevede pentru această zonă funcţiuni de servicii destinate locuitorilor din zonă”, se precizează în proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ).

Conform bilanţului teritorial propus în PUZ, complexul de clădiri va ocupa 3.000 mp, iar pe circa 1.900 mp vor fi amenajate circulaţiile (auto şi pietonal), în timp ce spaţiile verzi sunt propuse pe 1.200 mp.

„În ultimii ani, s-a remarcat o cerere tot mai mare pentru funcţiuni de servicii şi activităţi complementare. Întreaga vecinătate a amplasamentului este prielnică pentru dezvoltarea funcţiunilor de servicii şi poate deservi o zonă mare de locuit. Zona studiată prezintă potenţial pentru dezvoltarea şi restructurarea cadrului construit şi amenajat prin diversificarea activităţilor economice şi amenajarea spaţiilor verzi”, se mai arată în proiectul de PUZ.

Planul urbanistic va face obiectul unei dezbateri publice pe 5 decembrie. Odată ce va fi emis un raport privind consultarea publică, proiectul va putea ajunge pentru aprobare pe masa consilierilor locali şi, ulterior, investitorul poate depune documentaţia pentru emiterea autorizaţiei de construire.

Comentarii