Bombă financiară în Copou

vineri, 06 martie 2020, 02:43
3 MIN
 Bombă financiară în Copou

 

 Poli nu mai are emoţii legate de licenţiere. Conform unor surse, preşedintele clubului, Ciprian Paraschiv, a atras 200 000 de euro de la o firmă din afara Iaşului, fără legături cu Primăria

 

– Domnule Paraschiv, aţi închis licenţierea pentru sezonul viitor?

– Suntem foarte aproape de a ne atinge obiectivul. Am închis datoriile de anul trecut faţă de jucători, antrenori, cluburi, FRF, cota eşalonată de datorii la stat, plus ce derivă lunar, datorii care se iau în calcul la licenţiere. În plus, am închis şi luna ianuarie 2020.

– De unde au venit banii pentru achitarea datoriilor?

– Din prima zi de când am preluat conducerea clubului meu de suflet, am promis corectitudine, credibilitate şi transparenţă. Totodată, am venit cu o iniţiativă managerială pe care mulţi au luat-o în derâdere. Am invitat persoanele fizice şi juridice să vireze Politehnicii 3,5%, respectiv 20% din impozitul datorat către stat. Iniţiativa a dat rezultate! O societate cu care am discutat de mai mult timp a venit alături de noi. “Vinovaţii” vor fi prezentaţi în scurt timp, când vin în ţară. Se vor limpezi multe lucruri atunci şi multe bârfe vor fi demontate. Vreau să spun ferm doar că nu sunt bani împrumutaţi şi nu sunt atraşi de la o firmă locală sau de vreo persoană politică din Iaşi.

– Se vorbeşte de o sumă de 200 000 de euro, record în istoria Politehnicii.

– Aş vrea tare mult să ne respectăm partenerii şi să nu mai ieşim cu sume în presă. Pentru a dezvolta un parteneriat credibil, este foarte important să păstrăm confidenţialitatea sumelor privind investitorii. Nu mai vreau ca vreo sumă să fie făcută public dacă aşa e convenţia. Noblesse oblige!

– Insist. Un reper, totuşi…

– Banii atraşi sunt mai mulţi decât suma primită de la sponsorii principali din acest an.

– Poli a obţinut în acest an circa 120 000 de euro de la o agenţie de pariuri, domeniu deschis de Horia Sabo, şi 60 000 de euro de la o firmă atrasă de fostul antrenor, Mihai Teja. Deci, 200 000 de euro?

– Nu voi spune nicio sumă decât dacă voi avea acordul partenerilor.

– Afluxul de capital nu rezolvă însă decât temporar problemele unui club care era la un pas de incapacitate de plată.

– Într-adevăr, mai avem multe datorii şi avem nevoie de susţinerea bugetului pentru sezonul în curs. Important este că avem speranţă. Acest pas sper să fie o deschidere de drum. Poli Iaşi 2020 vreau să fie un proiect nou, în care lumea să creadă. Până pe 15 martie, exemplul firmei din afara Iaşului care a sprijinit clubul poate fi urmat. Îmi doresc mult ca Politehnica să fie cu adevărat echipa comunităţii, iar concitadinii mei, suporteri, oameni de afaceri, oficialităţi locale, să vină lângă echipa fanion a Capitalei Moldovei. Împreună, putem reuşi să aducem fotbalul ieşean acolo unde ne dorim cu toţii! (Ovidiu MINEA)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii