Caniculă și averse zilnice în zona Moldovei în următoarea perioadă

luni, 10 iunie 2019, 14:55
1 MIN
 Caniculă și averse zilnice în zona Moldovei în următoarea perioadă

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 10 – 23 iunie 2019. Specialiştii anunţă caniculă.

Potrivit meteorologilor, primul val de caniculă îşi va face simţită prezenţa în România începând de miercuri. Se vor înregistra 35 de grade Celsius în vest, sud şi est, mai ales în zonele de câmpie. Specialiştii avertizează că, din cauza midităţii foarte ridicate, se vor resimţi peste 40 de grade Celsius la umbră.

Vremea în Moldova

În prima săptămână de prognoză se va încălzi treptat, astfel că temperaturile maxime se vor situa, în medie, între 28 și 32 de grade. În intervalul 16 – 19 iunie se va răci, iar mediile maximelor vor ajunge la valori de 28 de grade și se vor menține așa până la finalul intervalului. Mediile temperaturilor minime nu vor avea variații semnificative în prima jumătate a intervalului, se vor situa în jurul a 17 grade, apoi vor scădea ușor spre 15-16 grade. Vor fi averse aproape în fiecare zi, mai importante cantitativ in intervalul 17-20 iunie.

observator.tv

Comentarii