Cazul Felecanu: Judecătorii cer expertiză pentru a vedea poziţia corpului în cădere al iubitei avocatului

vineri, 26 mai 2023, 01:50
2 MIN
 Cazul Felecanu: Judecătorii cer expertiză pentru a vedea poziţia corpului în cădere al  iubitei avocatului

Judecătorii au neclarități cu privire la modul de desfășurare a conflictului dintre avocatul Sebastian Felecanu și iubita sa. Un nou șir de expertize a fost luat în calcul pentru clarificarea ultimelor clipe din viața femeii, despre care procurorii afirmă că a fost aruncată de la etaj de către avocat.

O primă solicitare a fost făcută de Felecanu, care a cerut efectuarea unei noi expertize criminalistice, în specialitatea traseologie. Magistrații Curții de Apel au respins însă solicitarea, apreciind că există suficiente probe care să indice felul în care iubita lui Felecanu a căzut. În schimb, judecătorii au cerut realizarea unei expertize prin care să fie îmbunătățite imaginile suprinse de camerele de supraveghere ale unui cabinet notarial din zonă și care au suprins momentele premergătoare căderii victimei.

Ei au cerut și extragerea unor imagini foto succesive, mai clare, ale pozițiilor corpului victimei înainte de cădere. La următorul termen de judecată, de săptămâna viitoare, se va pune în discuție și eventualitatea efectuării încă unei expertize medico-legale. Aceasta ar urma să enunțe o opinie de specialitate legată de reflexele care se declanșează în momentul căderii de la înălțime a unei persoane conștiente. Practic, judecătorii vor să verifice în ce măsură poziția mâinilor și picioarelor victimei corespunde celei specifice așa-numitului „reflex al ascensorului”. În cădere, o persoană conștientă tinde să îndepărteze brațele de trunchi, cu degetele rășchirate, în încercarea de a-și micșora viteza de cădere.

Avocatul este acuzat că în iunie 2021 și-a aruncat iubita de la etajul 6 al unui bloc din zona Târgu Cucu. Tânăra de 25 de ani era însărcinată, motiv pentru care Felecanu a fost trimis în judecată pentru omor calificat. Fapta este pedepsită cu închisoarea pe un termen cuprins între 15 și 25 de ani sau chiar cu detenția pe viață. În cazul în care victima este un membru al familiei, cum a fost cazul iubitei lui Felecanu, limitele pedepsei se majorează cu o pătrime. Felecanu a fost reținut în iulie anul trecut, de atunci rămânând în arest. El a fost trimis în judecată în septembrie.

Comentarii