Consilii de administraţie noi la două societăţi importante ale Primăriei

marți, 31 ianuarie 2023, 02:50
1 MIN
 Consilii de administraţie noi la două societăţi importante ale Primăriei

Consiliul Local (CL) va da undă verde concursului de selecție a unui nou consiliu de administrație (CA) în cazul a două societăți din subordine: Citadin și Termo-Service. 

Ambele decizii vor fi adoptate la finalul săptămânii, în ședința ordinară de vineri, 3 februarie. Procedurile vor fi derulate de către un expert independent specializat în recrutarea de resurse umane, în consultare cu comisia de la nivelul Primăriei.

În ambele situații, urmează să fie selectați cel puțin cinci membri în noul CA, iar maxim doi dintre aceștia pot proveni din rândul funcționarilor publici sau al altor categorii de personal din cadrul autorității publice tutelare sau altor instituții publice. Cele două societății cumulează aproape 1.000 de angajați (Citadin – 309, iar Termo-Service – 559) și au avut, în 2022, o cifră de afaceri de aproape 20 milioane euro (Citadin – 10,5 milioane euro, Termo-Service – 9 milioane euro). După adoptarea hotărârilor de declanșare a procesului de selecție, în perioada următoare va fi publicat calendarul concursurilor. 

Comentarii