De Sănătate

Punem punctul pe știi

Coronavirusul amână evaluarea directorilor de spitale. Este a doua oară când scapă

joi, 17 septembrie 2020, 01:50
1 MIN
 Coronavirusul amână evaluarea directorilor de spitale. Este a doua oară când scapă

Din cauza pandemiei de coronavirus, evaluarea managerilor de spitale de stat pentru activitatea din 2019 va fi făcută până la finalul acestui an, cu opt luni întârziere faţă de data prevăzută în actuala legislaţie. 

Modificarea este prevăzută într-un proiect de ordin care completează ordinul nr. 112/2007 privind criteriile de performanţă în baza cărora contractul de management poate fi prelungit sau poate înceta înainte de termen. Conform ordinului nr. 112/2007, evaluarea managerului pentru anul precedent se face până la data de 30 aprilie a anului următor, fiind evaluaţi managerii care au contractul de management valabil şi care au condus spitalul public pe o perioadă de cel puţin şase luni în anul evaluat.

„Prin excepţie de la prevederile alin. (2), evaluarea activităţii managerului spitalului public pentru anul calendaristic 2019 se realizează până la data de 31.12.2020”, se precizează în proiectul noului ordin. De asemenea, conform proiectului, contractul de management încetează înainte de termen pentru managerii care au obţinut calificativul „Nesatisfăcător”, în situaţia evaluării activităţii pe o perioadă de minimum un an. Iniţiatorii proiectului motivează necesitatea modificării ordinului prin „restricţiile actuale instituite pe perioada stării de urgenţăşi a stării de alertă, determinate de pandemia cu coronavirus”, dar şi prin faptul că trebuie asigurată conducerea spitalelor, „managerii spitalelor aflându-se în imposibilitatea de a fi prezenţi în Bucureşti”. Aceasta ar fi a doua reprogramare a evaluării managerilor, prima fiind în iunie, când evaluarea a fost amânată până pe 30 septembrie.

Comentarii