Covid la Iaşi: rata de infectare scade, dar la spital ajung în continuare pacienţi care abia mai respiră

joi, 24 februarie 2022, 02:50
2 MIN
 Covid la Iaşi: rata de infectare scade, dar la spital ajung în continuare pacienţi care abia mai respiră

Rata de infectare cu SARS COV 2 este în continuă scădere, dar în unităţile de primire urgenţe aproape că nu există gardă în care să nu fie depistat vreun nou caz, de multe ori acesta prezentându-se pentru o altă patologie.

Fiind cazuri grave, de cele mai multe ori acestea ajung direct în secţiile de ATI COVID. “Deşi cazurile venite în urgenţă şi numărul apelurilor la 112 pentru suspiciunea de COVID 19 a scăzut, a rămas un număr important de cazuri diagnosticate cu infecţia cu SARS COV 2 ce se prezintă pentru tratarea unei boli preexistente sau atunci când pur şi simplu se simt rău, descoperind că au anumite afecţiuni, şi începem să tratăm acele afecţiuni iar la momentul PCR-ului, atunci când vine rezultatul, vedem că aceştia sunt pozitivi.

De exemplu, garda trecută am avut doi pacienţi , amândoi de Terapie Intensivă, cu insuficienţă respiratorie, care au boli neurologice, boli psihice. Ceea ce le-a decompensat starea şi i-a determinat să vină la spital a fost imposibilitatea de a respira, şi asta s-a dovedit a fi din cauza infecţiei cu SARS COV 2. Urmează să-i transferăm la Spitalul de la Leţcani, acolo unde sunt câteva locuri libere pentru pacienţii de ATI COVID”, a spus prof.dr. Diana Cimpoeşu, medic coordonator UPU/SMURD Iaşi. Ieri, rata de infectare la nivelul municipiului Iaşi era de 12,79 la mia de locuitori, faţă de 13,38 cât a fost raportat în ziua anterioară. În total, 407 ieşeni au fost confirmaţi cu infecţia cu noul coronavirus, dintre care 273 în municipiu. De asemenea, cinci persoane diagnosticate cu COVID 19 şi-au pierdut viaţa, faţă de şapte în ziua precedentă.

Comentarii