Cum poți afla dacă faci Alzheimer cu 30 de ani înainte de simptome

duminică, 04 februarie 2018, 17:12
1 MIN
 Cum poți afla dacă faci Alzheimer cu 30 de ani înainte de simptome

Acum poți afla dacă ai Alzheimer sau dacă ești pe cale să faci doar printr-o picătură de sânge. În plus, testul de sânge te anunță cu 30 de ani înainte ca boala să apară.

Oameni de știință au dezvoltat un nou test de sânge cu care pot prezice dacă urmează să ai Alzheimer. Cheia metodei este detectarea prezenței depozitelor de beta amiloid, considerate, în general, ca fiind una dintre principalele motoare ale bolii Alzheimer. Până acum, detectarea acestor plăci s-a dovedit dificilă sau chiar imposibilă în testele de sânge.

Pe baza unui studiu efectuat pe 373 pacienți australieni și japonezi, depozitele de beta amiloid au fost prezise cu exactitate în mai mult de 90% din cazuri. De la o mostră mică de sânge, metoda cercetătorilor poate măsura mai multe proteine legate de amiloid, chiar dacă concentrația lor este scăzută.

Nu se știe cu exactitate cum începe și se dezvoltă Alzheimer, dar nivelurile anormale de beta și o altă proteină joacă un rol important. Aceste proteine încep să se adune cu mult înainte ca simptomele bolii să apară, ca pierderea memoriei, cam cu 30 de ani înainte.

Aflați amănunte de pe playtech.ro.

Comentarii