De ce l-a așteptat Valeria Seciu doi ani pe Octavian Cotescu pentru a-și începe povestea de iubire

miercuri, 07 septembrie 2022, 13:10
2 MIN
 De ce l-a așteptat Valeria Seciu doi ani pe Octavian Cotescu pentru a-și începe povestea de iubire

Valeria Seciu a decedat, ieri, la 83 de ani. Actrița își pierduse de multă vreme soțul, actorul Octavian Cotescu, iar fiul lor, Alexandru Cotescu, s-a retras din lumea cotidiană într-un spațiu plin de sacralitate, la mânăstirea Vatoped, pe Muntele Athos.

Actrița l-a întâlnit pe actorul și profesorul Octavian Cotescu, pe scena teatrului Bulandra. Actrița a simțit atunci, că cei doi sunt meniți să împărtășească un destin special împreună.

„Obişnuiam să merg foarte des la Teatrul Bulandra. Acolo l-am văzut prima oara pe Octav, în <Pădurea>, cu Lucia Sturdza Bulandra, Fory Etterle, Jules Cazaban. Aşa m-am apropiat de teatru, auzindu-l, văzându-l pe Octavian Cotescu. Era o certitudine pentru mine ca voi deveni actriţă. Am dat de foarte multe ori ocol Institutului, fără să bat la uşă. Întâi am dat examen la Istorie. Chiar de două ori. Pe urmă m-a pregătit Liliana Tomescu. A fost o mare îndrăzneală. I-am dat pur şi simplu un telefon. Şi a fost de o mare generozitate. Ea mi-a dat din fiinţa ei", a relatat actriţa într-un interviu.

La IATC, Valeria Seciu îl avea profesor pe Octavian Cotescu, dar nu considera potrivit să aibă o relație cu o studentă. Cei doi au așteptat până când actrița a absolvit facultatea pentru a avea o relație sentimentală. “O, foarte romantic ne-am cunoscut. Eu eram studenta îndrăgostită moartă de profesorul ei. Dar și profesorul o iubea pe studentă. însă legătura s-a realizat abia dupa absolvire“, detalia Valeria Seciu.

Valeria Seciu a fost cerută în căsătorie de Octavian Cotescu în 1966. Din iubirea lor s-a  născut un fiu, în 1968, pe nume Alexandru.

Marele actor s-a stins din viață, în 1985, la doar 54 de ani. Seciu a păstrat iubirea ei pentru Cotescu la loc sacru și a refuzat să-și mai refacă viața lângă un alt bărbat. 

Mai mult, pe newsweek

Comentarii