Doi copii răniţi în accidentul de autocar de la Paşcani au fost externaţi

marți, 27 decembrie 2022, 02:50
1 MIN
 Doi copii răniţi în accidentul de autocar de la Paşcani au fost externaţi

Au fost externaţi înainte de Crăciun doi din cei trei copii care au fost victime ale accidentului rutier care a avut loc pe 17 decembrie la intrarea în Paşcani.

Este vorba despre Silviu şi Elena în vârstă de 15 şi 16 ani.

„Vor necesita continuarea tratamentului local al plăgilor în regim de ambulator precum şi program de consiliere psihologică”, a precizat dr. Sidonia Susanu, coordonatorul Secţiei de Chirurgie Plastică de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi.

Unul dintre copii, care avea o plagă facială şi de umăr, a avut nevoie de operaţii de reconstrucţie a structurilor faciale. A treia victimă a accidentului, Alexia Tudose, fata căreia i-au fost replantate mâinile amputate în urma accidentului, va mai rămâne internată în spital. Prima intervenţie chirurgicală realizată pentru salvarea ambelor a durat mai mult de 20 de ore.

În intervenţia pentru a salva viaţa Alexei au fost implicaţi 10 medici, 8 asistente medicale, 4 infirmiere şi doi brancardieri. Sâmbăta trecută, autocarul în care se aflau copiii, alături de ansamblul folcloric din care făceau parte, s-a răsturnat într-o curbă la intrarea în municipiul Paşcani. Aceştia veneau de la Botoşani şi se îndreptau către Ialomiţa. Cea mai grav rănită în urma accidentului a fost fata în vârstă de 16 ani, Alexia. 

Comentarii