Două puncte irosite în Copou

vineri, 23 august 2019, 01:43
4 MIN
 Două puncte irosite în Copou

Politehnica Iaşi – Chindia Târgovişte 2-2 (2-1), în etapa a VII-a a Ligii I de fotbal. Poli a condus cu 2-0 o echipă nou-promovată, lipsită de multe piese de bază, însă a fost egalată. Iaşul rămâne neînvins şi a stat, iarăşi, o noapte pe primul loc al clasamentului

Poli: Rusu – Gallego, Frăsinescu, Diallo (’58 – Mihalache), Radu – Breeveld – Platini, Fr. Cristea (’46 – Passaglia), Loshaj, Horşia – A. Cristea (’58 – Bălan). Antrenor: Mihai Teja.

Chindia: Aioani – Martac, Benga, Leca, Dumitraşcu – Neguţ (’30 – Raţă), Bic, L. Mihai (’77 – Dudea), Neciu (’46 – Burlacu) – Yameogo, Voduţ. Antrenor: Viorel Moldovan.

Cartonaşe galbene: A. Cristea (’12), Diallo (’45) – Raţă (’32), Leca (’64), Martac (‘90^4).

Arbitri: Lucian Rusandu; Octavian Şovre, Sebastian Gheorghe.

 

1-0, min. 15: Platini pleacă din propria jumătate de teren, îi pasează la circa 25 de metri lui Loshaj, care preia şi înscrie cu un şut plasat de la marginea careului;

2-0, min. 23: Loshaj îl lansează pe Horşia, care, din careu, lateral stânga, şutează printre picioarele lui Martac, la colţul lung;

2-1, min. 28: Martac centrează de pe dreapta, Neguţ, liber în careu, reia în plasă;

2-2, min. 50: centrarea lui Burlacu de pe stânga îl depăşeşte pe Diallo, care nu se plasează bine, Voduţ înscrie cu capul, de la 6 metri, poziţie centrală.

 

Euforicii care vorbeau despre Poli doar la superlativ au fost aduşi aseară cu picioarele pe pământ. Iaşul a remizat pe teren propriu cu o echipă nou-promovată, aflată în coada clasamentului, care a fost lipsită de aportul multor piese de bază, Novac, Florea, Cherchez, Dinu şi, din minutul 30, Neguţ, accidentat şi el după ce a înscris.

Startul nu anunţa cu nimic rezultatul sub aşteptări. Politehnica a pornit în trombă, a profitat de naivităţile defensive ale oaspeţilor şi, după şutul lui Platini de la 25 de metri (‘5), a concretizat primele două ocazii pe care şi le-a creat, prin Loshaj (’15) şi Horşia (’23). Corul consistent al celor peste 4.500 de suflete, care făcea pielea de găină scandând, pe două voci, “Iaşul! Victorie!”, nu a fost redus la tăcere de reuşita lui Neguţ (’28). Golul primit a devoalat pentru prima dată faptul că organizarea defensivă a moldovenilor suferă, fapt confirmat la cinci minute după odihnă, când Voduţ a egalat. Gazdele s-au mai trezit apoi, însă, incomodate de presingul avansat al Chindiei, nu au reuşit să revină şi, mai mult, nici să-şi creeze vreo ocazie importantă până la final, Aioani având ceva de lucru doar la şutul lui A. Bălan (’85), dintr-o lovitură liberă din lateral stânga.

Cu punctul obţinut, Politehnica a urcat, iarăşi, cel puţin pentru o noapte pe primul loc al clasamentului Ligii I de fotbal, însă clasarea incredibilă şi faptul că echipa continuă să fie neînvinsă după şapte runde a fost umbrită de risipirea a două puncte importante, într-un duel cu un adversar fără ştaif, accesibil.

 

Rednic în Copou

^ La meci a asistat şi fostul antrenor Mircea Rednic. Oficialii Politehnicii i-au propus fostului internaţional să se implice financiar la clubul din Copou, însă nu au primit niciun răspuns. Rednic a declarat în repetate rânduri că şi-ar dori să preia controlul unui club, el purtând unele discuţii cu patronul lui Dinamo pe această temă. ^ Poli a primit ieri, în 23 de minute, tot atâtea goluri câte a încasat în primele şase runde! ^ Căpitanul oaspeţilor, Liviu Ionuţ Mihai, a jucat la Poli în sezoanele 2013-2014 şi 2014-2015. Una dintre rezervele Chindiei a fost Andrei Burlacu, prietenul fiicei fostului antrenor al ieşenilor, Flavius Stoican. Burlacu a fost legitimat la Poli în prima jumătate a acestui an. ^ Viorel Moldovan a fost curtat în vară de Poli, fostul internaţional fiind la a doua tentativă de a veni în Copou ca antrenor. ^ Oaspeţii au fost încurajaţi de patru fani! ^ Chindia nu este la prima ispravă de acest gen: în prima etapă a făcut 2-2 la Mediaş, tot după ce a fost condusă cu 0-2

 

Declaraţiile tehnicienilor

Mihai Teja: “Frustrarea este mare pentru că am avut 2-0 şi am luat două goluri din nimic. Este adevărat că după 2-0 poate nu am pus presiune mai mare pe adversar, nu trebuia să îi lăsăm să vină peste noi. Am luat un gol din nimic, apoi unul dintr-o neglijenţă, la o minge lungă de 30 de metri. Am făcut o repriză a doua bună, am făcut un fotbal bun, însă trebuia să dăm goluri. Băieţii au încercat, au avut atitudine, determinare, au dat tot ce au avut mai bun. Trebuia să ţinem mingea, să facem presing mai sus. E un lucru bun că am rămas neînvinşi”.

Viorel Moldovan: “Avem această forţă, să recuperăm, dar mi-aş dori să începem jocurile mult mai bine şi să nu le oferim adversarilor posibilitatea de a înscrie. Ştiam că vom avea un meci dificil, cu o echipă care joacă fotbal de calitate şi nu e întâmplător în fruntea clasamentului. Poli e o echipă cu bună dinamică de joc şi cu atât mai mare este bucuria că am reuşit să obţinem un punct meritat, pe un teren dificil. Puteam să obţinem mai mult, dar am fost surprinşi la cele două goluri, pe tranziţie negativă, când nu am fost inteligenţi să facem fault tactic. Am făcut apoi presing avansat, am egalat şi am obţinut un punct cu mult sacrificiu”. (Ovidiu MINEA)

foto: Adrian CUBA / /Agerpres

Comentarii