Duminică, 570 de familii care au aniversat nunta de aur vor fi premiate de Primărie

sâmbătă, 13 mai 2023, 01:50
2 MIN
 Duminică, 570 de familii care au aniversat nunta de aur vor fi premiate de Primărie

O nouă ediţie a Târgului „Iaşul în bucate” va avea loc la finalul săptămânii viitoare. Potrivit unei informări a Primăriei, partener în cadrul evenimentului, manifestarea va avea loc în perioada 19 – 21 mai în parcul Expoziţiei. 

La Iaşi sunt aşteptaţi producători de bucate tradiţionale, ecologice, montane şi artizanale din mai multe judeţe din ţară. „În cadrul târgului vor avea loc acţiuni de informare privind caracteristicile produselor ecologice, un atelier de gătit pentru copii susţinut de producători locali, precum şi degustări de produse apicole certificate ecologic”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Printre organizatori se numără Academia Română Filiala Iaşi, Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Iaşi, Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” şi Asociaţia Producătorilor Locali Produs în Iaşi.

Potrivit sursei citate, organizatorii îşi propun să contribuie la promovarea şi încurajarea consumului de produse alimentare realizate după reţete tradiţionale, populare în zona de nord-est a ţării.

„În acelaşi timp, se urmăreşte stimularea spiritului antreprenorial, precum şi crearea de noi canale de vânzare pentru valorificarea producţiilor agroalimentare obţinute în fermele de mărime medie şi mică din regiune. Totodată, organizatorii urmăresc să promoveze o alimentaţie sănătoasă în rândul ieşenilor, precum şi dezvoltarea culturii pentru produsele culinare tradiţionale”, se mai precizează în comunicat.

În acest weekend, tot în Parcul Expoziţiei, va avea loc o manifestare dedicată Zilei Familiei: peste 570 de familii care au aniversat 50 de ani de căsătorie în ultimul an – acesta este cel mai mare număr de cupluri premiate din istoria de aproape două decenii a Zilei Familiei, un eveniment organizat de Primărie, prin Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor. Manifestarea va avea loc duminică (14 mai), începând cu ora 11.00. 

Comentarii