Episcopia Romano-Catolică din Iaşi a celebrat Duminica Bibliei

luni, 25 ianuarie 2021, 02:50
2 MIN
 Episcopia Romano-Catolică din Iaşi a celebrat Duminica Bibliei

Episcopia Romano-Catolică din Iaşi a celebrat în această duminică o sărbătoare relativ nouă, de câţiva ani, în lumea catolică, şi anume Duminica Bibliei.

A treia duminică din an a fost celebrată astfel la Iaşi la Catedrala „Sfânta fecioară regină, Maria”, cu o liturghie care a fost prezidată de la ora 11.00 de Preasfinţitul Petru Gherghel, episcop emerit de Iaşi.

Reprezentanţii episcopiei au precizat faptul că la slujbă au participat şi mai mulţi preoţi, printre care şi trei profesori de Sfântă Scriptură: pr. Iosif Antili, pr. Eduard Patraşcu şi pr. Iulian Faraoanu.

„În cuvântul de introducere şi de salut, PS Petru Gherghel a amintit de recomandarea pe care Sfântul Părinte a făcut-o tuturor episcopilor şi preoţilor, de a aşeza în calendarul lor o duminică a Bibliei, fapt care a devenit o realitate eclezială valabilă pentru toată Biserică, fixată pentru Duminica a III-a de peste an. După proclamarea sfintei evanghelii, episcopul a sărutat cartea şi a binecuvântat poporul credincios, gest prin care la Liturghiile solemne este arătată valoarea Sfintei Scripturi pentru viaţa de credinţă a celor adunaţi în comuniune euharistică”, au precizat reprezentanţii episcopiei.

Cuvântul de învăţătură l-a ţinut pr. Iulian Faraoanu, care a răspuns la două întrebări: „ce este Biblia” şi „care este importanţa ei pentru cel care o citeşte?”

Acesta a spus că Biblia este „scrisoarea de dragoste a lui Dumnezeu pentru noi, oamenii”. La sfârşitul Sfintei Liturghii, PS Petru Gherghel, vorbind şi în numele episcopului Diecezei de Iaşi, PS Iosif Păuleţ, a mulţumit tuturor celor prezenţi, în catedrală sau online.

Comentarii