Film de groază: „Invazia legumelor mutante”

luni, 27 noiembrie 2017, 08:00
2 MIN

* Mai sunt patru zile de toamnă, dar până la sfârşitul postului va mai curge multă apă din gurile românilor; pesemne că şi cursul ou – leu a fost stabilit pe ideea că, în post, oamenii mănâncă mai mult fasole şi barabule şi că vor avea nevoie de ouă de-abia în iarnă, pentru maioneză şi cozonaci. Oricum, nici în post nu ne scoatem mai ieftin cu produsele specifice, fiindcă trebuie şi producătorii să trăiască: aţi auzit vreodată să fie promoţii la varză sau morcovi, de Black Friday?

* Pe plan alimentar, postul e legat de ce bagă omul în gură, dar şi de ce crede el că bagă în gură: unii cetăţeni consumă produse "de post" în care se găsesc şi urme de carne, iar alţii înfulecă mezeluri fără grijă, convinşi că au avut contact cu carnea doar când au fost ţinute în mâini. E greu de crezut că producătorii trec pe etichete toate ingredientele: bănuim că unele sunt secrete şi fac parte dintr-un program nuclear, iar altele au fost aduse de extratereştri; unii cârnaţi din ăştia sunt chiar buni la o casă de om, mai ales noaptea, că luminează în întuneric.

* Cu mâncărurile de post e cam la fel: pesemne că unele conţin mai multe elemente decât sistemul periodic. Ştim că sunt supuse unor modificări genetice, însă nu ştim şi unde se opresc acestea; totuşi, am văzut destule filme horror încât să ne închipuim. Într-un viitor apropiat, roşiile cu gheare se vor lupta cu ardeii cu colţi şi cu bananele cu cinci braţe pentru a cuceri Terra, iar în final, oamenii vor deveni sclavii vegetalelor mutante. În scenariul cel mai pesimist apare şi Dragnea, bucuros.

* Toate astea arată că, până la urmă, va fi greu să faci diferenţa dintre vegetale şi vieţuitoare, deci ne vom profila pe minerale, că e plină ţara de bolovani! Prin urmare, ar trebui să profităm acum de fiecare tomată, de fiecare cartof, de fiecare ţelină, gulie sau castravete. Din fericire, şi coaliţia de la guvernare ne dă un bun exemplu în post, fiind varză!

Comentarii